Antena 3 CNN Externe De ziua sa, Kim Jong Un va dărui fiecărui copil nord-coreean un kilogram de bomboane

De ziua sa, Kim Jong Un va dărui fiecărui copil nord-coreean un kilogram de bomboane

De ziua sa, Kim Jong Un va dărui fiecărui copil nord-coreean un kilogram de bomboane
Sursa foto: Foto: AP
08 Ian 2013   •   11:55

Liderul nord coreean, Kim Jong Un, îşi serbează astăzi ziua de naştere şi cu acest prilej a promis fiecărui copil din ţară, sub 10 ani, câte un kilogram de bomboane.

Televiziunea de stat de la Phenian a precizat că preşedintele nord-coreean va folosi un avion pentru a se asigura că toţi copiii vor primi punga cu daruri.

Gestul de generozitate al preşedintelui este primul de acest fel, de când acesta a preluat puterea, la sfârşitul anului 2011.
 
Actul de generozitate face parte dintr-o tradiţie anuală, iniţiată de bunicul lui Kim, Kim Il Sung. Acesta din urmă, a dat startul unui obicei, conform căruia fiecare copil nord-coreean va primi o pungă de dulciuri, cu prilejul aniversării zilei de naştere a preşedintelui.
Tatăl lui Kim, Kim Jong Il, a continuat tradiţia atunci când a ajuns la putere, în 1994.

Într-un discurs ţinut de Anul Nou, Kim, care împlineşte astăzi 30 de ani, a declarat că se fac eforturi pentru creşterea economică, pentru a se ajunge la un nivel apropiat de cele ale ţărilor vecine, din nord-estul Asiei.
În realitate, în ciuda reformelor economice şi sociale luate de Phenian, populaţia se zbate în continuare în sărăcie, în special în zonele rurale, acolo unde oamenii au dificultăţi pentru asigurarea unei mese alimentare zilnice.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord phenian
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close