Antena 3 CNN Externe Peste 370 de decese din cauza selfie-urilor în ultimii 13 ani, în întreaga lume. Pe primul loc sunt căderile

Peste 370 de decese din cauza selfie-urilor în ultimii 13 ani, în întreaga lume. Pe primul loc sunt căderile

În perioada 2008 și luna iulie a acestui an, au avut loc 379 de decese din cauza selfie-urilor. Cele mai multe accidente s-au petrecut din cauza căderilor.

Peste 370 de decese din cauza selfie-urilor în ultimii 13 ani, în întreaga lume. Pe primul loc sunt căderile
Sursa foto: Getty Images/ Jenny Evans
de Cerasela Stafie    |    04 Noi 2021   •   16:51

Datele au fost prezentate după efectuarea unui studiu, la nivel mondial, la care a participat și Universitatea Miguel Hernández (UMH) din Elche, Spania. În medie, în ultimi 13 ani, selfie-urile au cauzat un deces la 13 zile.

Cele mai multe morți au avut loc prin cădere, în urma diverselor accidente legate de mijloace de transport și prin înec. Țările în care s-au petrecut cele mai multe astfel de incidente sunt India, Statele Unite ale Americii și Rusia.

Totodată, studiul a mai arătat că, după o pauză dictată de pandemie, numărul deceselor provocate de selfie-uri a crescut din nou în primele șase luni ale acestui an, fiind înregistrate 31 de asemena incidente, scrie ElMundo.

José Manuel Ramos, profesorul de Medicină Clinică al UMH și responsabil cu această cercetare, a explicat că din cele 379 de decese care au avut loc din 2008 în aceste circumstanțe, 141 dintre victime erau turiști, iar restul, 238, populație locală.

Pe țări, se remarcă India, cu o sută de morți; Statele Unite, cu 39, și Rusia, cu 33. Principala cauză de deces a fost căderile, cu 216 cazuri. Urmează accidente legate de mijloacele de transport (123), înec (66), arme de foc și electrocutări (24 fiecare) și rănile fatale după fotografierea cu animale sălbatice (17).

În ceea ce privește vârsta, accidentele mortale sunt mai frecvente în rândul tinerilor de până la 19 ani (41%) și în rândul celor în vârstă de peste 20 de ani (37%). Vârsta medie a celor care au decedat în acest fel este de 24,4 ani, în timp ce raportul dintre bărbați și femei este de trei la doi.

Studiul a fost realizat folosidu-se un instrument de inteligenţă artificială şi biostatistică, care a urmărit informațiile publicate despre aceste evenimente în engleză, spaniolă, franceză, germană, portugheză și italiană.

Cercetătorii au transmis că acest studiu i-a ajutat să evalueze problema și, potrivit comunicatului de presă transmis de UMH, este ”primul pas pentru a lua măsuri a face față acestei situații”.

×
Subiecte în articol: selfie decese
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close