x close

Decizia surprinzătoare luată de Vladimir Putin în pragul alegerilor. Ce se va întâmpla cu patru milioane de cetățeni ruși

de S.T.    |    11 Ian 2018   •   15:12
Decizia surprinzătoare luată de Vladimir Putin în pragul alegerilor. Ce se va întâmpla cu patru milioane de cetățeni ruși  534 Foto: Agerpres/AP

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care în luna martie va candida pentru un nou mandat, a anunţat o majorare a salariului minim de la 1 mai 2018, o decizie de care, potrivit liderului de la Kremlin, vor profita aproximativ patru milioane de persoane, informează AFP şi Reuters.

„Dinamica economiei ruse rămâne pozitivă. Vom putea majora salariul minim începând cu data de 1 mai anul curent şi nu de la 1 ianuarie 2019 cum era prevăzut anterior”, a declarat Vladimir Putin, cu câteva ore înainte de inaugurarea sediului său de campanie.

Potrivit lui Vladimir Putin, salariul minim va fi majorat de la 9.489 de ruble (139 de euro la cursul de schimb actual) la 11.163 de ruble (163 de euro).

La finele lunii decembrie, preşedintele Rusiei a semnat un decret privind majorarea salariului minim la 85% din venitul de subzistenţă, începând de la 1 ianuarie 2018, urmând să fie majorat la 100% din venitul de subzistenţă de la 1 ianuarie 2019.
 

Citeşte mai multe despre:

Rusia Vladimir Putin salariul minim
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati