Antena 3 CNN Externe "Delincvenţa română" este tot mai agresivă în Franţa, iar în marile oraşe "a explodat"

"Delincvenţa română" este tot mai agresivă în Franţa, iar în marile oraşe "a explodat"

"Delincvenţa română" este tot mai agresivă în Franţa, iar în marile oraşe "a explodat"
Sursa foto: Foto: blog.spycameras.com
25 Iul 2011   •   15:55

De la Paris la Marsilia, "delicvenţa română" dă bătăi de cap autorităţilor franceze, potrivit publicaţiei franceze Le Figaro.

Un raport al poliţiei arată că în capitala Franţei numărul cetăţenilor români a crescut, în primele şase luni ale acestui an, cu peste 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
   
Raportul poliţiei arată că numărul cetăţenilor români a crescut la Paris cu 72% în prima jumătate a acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 5.860, faţă de 3.294 în primele şase luni din 2010.
   
Această delincvenţă, de cele mai multe ori comisă de tineri, ia toate formele, de la furtul de portofele, la escrocherii care au la bază acte caritabile, trecând la furtul din diferite spaţii, la prejudicii cauzate persoanelor în vârstă care utilizează bancomatele.
   
Mai nou, aceasta vizează telefoanele mobile lăsate imprudent pe mesele de pe terase sau din bistrouri şi, în acelaşi timp, se dezvoltă furtul de cupru, al cărui preţ este în creştere pe piaţă.
   
Raportul făcut de prefectul Poliţiei din Paris, Michel Gaudin, pune accentul pe diversificarea activităţilor ilicite ale acestor delincvenţi sau "mici delincvenţi hiperactivi", coordonaţi de persoane mai în vârstă. El a dat ca exemplu cazul unei familii care a adus "mâini mici" din România, câştigând 100 de euro de persoană din cerşit sau din furat.
   
Copiii, care în cea mai mare parte sunt atât agresori cât şi victime, sunt pedepsiţi dacă nu strâng suficienţi bani.
   
Autorităţile locale au notificat ministrului de Interne agravarea fenomenului, pe fondul imigraţiei ilegale, în special în Lyon, Lille şi Marsilia, unde s-au instalat până la 1.500 de români în ultimele luni.
   
Acest lucru determină autorităţile să creadă că este vorba despre sosirea unui "al doilea val", la un an după marea operaţiune împotriva celor care locuiau în tabere, lansată de Brice Hortefeux, în urma discursului lui Grenoble.
   
În Paris, este suficient să traversezi cartierele turistice pentru a constata schimbarea climatului. Băieţi şi fete se învârt în jurul marilor magazine şi siturilor istorice, unii părând că-şi urmăresc prada, alţii traversând prin mulţime în toate direcţiile, de pe un trotuar pe altul.
   
"Unii au fost reţinuţi de 20, 30 sau chiar 50 de ori, după ce au fost prinşi în flagrant", spune comisarul Gilles Beretti, care lucrează cu normă întreagă pe acest segmen de populaţie.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close