Antena 3 CNN Externe Demn de Final Destination: O tânără care a supravieţuit prăbuşirii zborului Asiana a fost călcată de un camion de pompieri

Demn de Final Destination: O tânără care a supravieţuit prăbuşirii zborului Asiana a fost călcată de un camion de pompieri

Demn de Final Destination: O tânără care a supravieţuit prăbuşirii zborului Asiana a fost călcată de un camion de pompieri
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Iul 2013   •   09:29
Una dintre cele două adolescente care au murit după prăbuşirea zborului Asiana 214 la San Francisco a fost călcată de un camion de pompieri în timpul operaţiunilor de salvare, a transmis vineri poliţia, în timp ce autopsia este în curs pentru a determina cauza morţii, relatează AFP, conform Mediafax.
Două adolescente chineze au murit sâmbătă după prăbuşirea la aterizare a unui Boeing 777 al companiei Asiana Airlines, iar o a treia persoană a murit vineri la spital din cauza rănilor suferite. Accidentul s-a soldat de asemenea cu 181 de răniţi, dintre care doi sunt încă în stare "critică".
Una dintre cele două adolescente "a fost călcată cel puţin o dată de un camion de pompieri" în timpul operaţiunilor de salvare, a declarat pentru AFP Albie Esparza, purtător de cuvânt al poliţiei din San Francisco (SFPD). 
Pompierii din San Francisco, care au intervenit pe pistă pentru a stinge incendiu survenit în avion după prăbuşire, au informat poliţia despre "posibilitatea" ca unul dintre camioanele lor să fi călcat o victimă.
O anchetă a fost imediat deschisă de SFPD. "Camioanele stingeau flăcările cu o spumă anti-incendii", a precizat Esparza. "Aparent, aceştia au acoperit solul cu această spumă albă şi cred că victima era pe pământ, acoperită (de spumă) şi nimeni nu a văzut-o".
"În timp ce camionul se deplasa, corpul victimei a fost descoperit întins pe urmele" lăsate de vehicul, a adăugat el.
"Aşteptăm acum ca institutul medico-legal al comitetului San Mateo să determine cauza morţii", pentru a şti dacă adolescenta era deja moartă sau nu când a fost călcată de pompieri.
Autopsia tinerei este în curs. Institutul medico-legal, contactat de AFP, nu a răspuns pentru a preciza data la care rezultatele vor fi cunoscute.
Primele rezultate ale anchetei asupra cauzelor prăbuşirii, realizată de agenţia americană de securitate a transporturilor (NTSB) arată că avionul avea viteză prea mică şi zbura prea jos la apropierea sa de pista de aterizare.
Coada aparatului s-a detaşat după ce a lovit un dig ce separa pista de apă. Avionul s-a prăbuşit apoi, luând foc.
Zborul 214 al Asiana, a doua companie sud-coreeană, transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului. Trei au murit, 181 sunt rănite iar 123 au scăpat nevătămate.
 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close