x close

Deputat francez: Turcia reprezintă o ameninţare pentru întreaga lume

de N.B.    |    27 Dec 2011   •   18:33
Deputat francez: Turcia reprezintă o ameninţare pentru întreaga lume 414 Foto: Intact Images/EPA

Fostul misnitru al Industriilor din Franţa, Patrick Devedjian, a declarat, marţi, că Turcia "ameninţă întreaga lume" şi nu respectă drepturile omului. Declaraţia demnistarului francez vine în contextul relaţiilor diplomatice tot mai tensionate dintre Franţa şi Turcia, relatează AFP.

Devedjian, armean de origine, susţine că "Turcia este o ţară care ameninţă întreaga lume", argumentând că Turcia este o ameninţare pentru ţări precum Israel, Cipru sau Grecia.

"Turcia a ameninţat şapte ţări în ultimul an: credeţi că este o abordare bună în relaţiile internaţionale?", a continuat Patrick Devedjian.

Deputaţii francezi au aprobat, săptămâna, proiectul de lege privind negarea actelor de genocid, inclusiv a genocidului armean din 1915, în pofida ameninţărilor Turciei şi a prezenţei a mii de manifestanţi în faţa Adunării Naţionale.

Proiectul de lege prevede un an de închisoare şi condamnarea la o amendă de 45.000 de euro a oricărei acţiuni de negare publică a genocidului. Franţa recunoaşte două acte de genocid, cel împotriva evreilor şi cel împotriva armenilor.

Ankara a reacţionat vehement la acţiunea francezilor, primul ministru turc acuzând Franţa de genocid în cazul Algeriei.

Citeşte mai multe despre:

Franta turcia amenintare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati