Antena 3 CNN Externe Descoperire incredibilă! Vezi în cel fel de misiuni sunt folosite dronele Predator, în Dakota de Nord

Descoperire incredibilă! Vezi în cel fel de misiuni sunt folosite dronele Predator, în Dakota de Nord

Descoperire incredibilă! Vezi în cel fel de misiuni sunt folosite dronele Predator, în Dakota de Nord
Sursa foto: Foto: photosfan.com
13 Dec 2011   •   17:29

Avioanele spion ale SUA, dronele Predator, nu sunt folosite doar în operaţiuni militare secrete şi de amploare, ci şi în anchetele autorităţilor locale, scrie LA Times.

O întreagă familie din Dakota de Nord, care intenţiona să agreseze un ofiţer, a ajuns după gratii după ce o dronă Predator a ajutat la prinderea lor.

În data de 23 iunie 2011, un ofiţer din Dakota de Nord, însărcinat cu găsirea a şase vite dispărute, a fost alungat de trei bărbaţi înarmaţi, de pe terenul unei ferme, deşi avea mandat de percheziţie.

Încolţit de răufăcători, poliţistul a cerut întăriri: o echipă SWAT, o echipă de genişti, mai multe ambulanţe, dar şi o dronă Predator care să scaneze întreaga suprafaţă a fermei, pentru a-i găsi pe cei trei răufăcători.

Acţiunea a fost dusă la bun sfârşit. Vitele rătăcite au fost găsite iar bărbaţii înarmaţi au fost reţinuţi.

Acesta a fost doar începutul, notează LA Times, care precizează că alte drone Predator, de la baza aeriană Grand Forks din Dakota de Nord, au fost folosite, de atunci, pentru cel puţin 25 de zboruri de supraveghere, în misiuni ale poliţiei locale.

Cu toate acestea, şeful echipei SWAT de la Grand Forks linişteşte opinia publică: "Nu folosim drone de fiecare dată", s-a limitat să spună Bill Macki.

×
Subiecte în articol: descoperire incredibila SUA
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close