Antena 3 CNN Externe Moscova a realizat un desen animat în care explică de ce Putin a invadat Ucraina | "Arată-le copiilor tăi povestea lui Vania și Mikola"

Moscova a realizat un desen animat în care explică de ce Putin a invadat Ucraina | "Arată-le copiilor tăi povestea lui Vania și Mikola"

Un desen animat pro-Kremlin descrie, cu argumentele Moscovei, motivele pentru care Vladimir Putin a invadat Ucraina.

Moscova a realizat un desen animat în care explică de ce Putin a invadat Ucraina | "Arată-le copiilor tăi povestea lui Vania și Mikola"
Sursa foto: captură / Daily Mail
de Adrian Iclozan    |    06 Mar 2022   •   16:07

Materialul video înfățișează mai mulți copii în tricouri cu drapele naționale care reprezintă Ucraina, Germania, Rusia și Statele Unite.

Narațiunea începe cu "prietenii inseparabili" Ucraina și Rusia jucându-se împreună și stând în aceeași bancă la școală, înainte ca Ucraina să plece "pentru a-și petrece timpul cu sine", moment ce sugerează declararea independenței, în contextul dispariției Uniunii Sovietice. 

"Arată-le copiilor tăi: o poveste despre Vania și Mikola", titrează materialul de propagandă, creat de presa rusă de stat și semnalat de Daily Mail.

Desenul animat surprinde și momentul în care Ucraina stabilește relații diplomatice cu Statele Unite, în 1991, distrugând "pentru totdeauna" prietenia cu Moscova.

Povestea continuă cu apariția republicilor separatiste Donețk și Lugansk, în aprilie 2014.

"Ucraina a început oprimarea populației ruse, astfel că regiunile respective au dorit să se separe de Ucraina și să se alăture Rusiei. Dar Ucraina nu a fost de acord și a început războiul cu aceste teritorii", susține vocea care descrie acțiunile personajelor animate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În timpul acestor "explicații", băiatul îmbrăcat în tricou cu drapel ucrainean lovește cu un băț alți doi băieți, reprezentând republicile separatiștilor pro-ruși, după ce, în prealabil, a primit instrucțiuni de la băiatul în tricou cu drapelul SUA.

Motivul pentru care Vladimir Putin a început războiul său în Ucraina este acela că "Rusia a încercat să oprească uciderea oamenilor și să rezolve diferendul în mod pașnic". 

"Dar Occidentul nu a ascultat, pentru că Ucraina a spus tuturor că Rusia vrea să omoare oameni", susține naratoarea desenului animat, adăugând: "Țara noastră susține întotdeauna pacea și dialogul deschis în jurul oricărui conflict".

Daily Mail notează că această producție destinată copiilor a stârnit ilaritate pe rețelele sociale, mulți internauți constatând că Rusia nu are limite când vine vorba de a propaga minciuni și istorii alternative pentru a-și justifica acțiunile brutale și a-și susține interesele în detrimentul altor state.

×
Subiecte în articol: desen animat Putin ambasada rusiei invazie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close