Antena 3 CNN Externe Detalii șocante ies la iveală despre atacatorul de la Paris. Soția criminalului a făcut dezvăluiri importante pentru anchetă

Detalii șocante ies la iveală despre atacatorul de la Paris. Soția criminalului a făcut dezvăluiri importante pentru anchetă

Detalii șocante ies la iveală despre atacatorul de la Paris. Soția criminalului a făcut dezvăluiri importante pentru anchetă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Oct 2019   •   15:49

Soţia bărbatului care a ucis joi cu cuţitul patru funcţionari de la Prefectura Poliţiei din Paris le-a descris anchetatorilor "un comportament neobişnuit şi agitat" al soţului ei cu o zi înainte, seara, potrivit unei surse apropiate dosarului citate vineri de AFP și Agerpres.

Plasată în custodia poliţiei, soţia acestui agent administrativ de 45 de ani, lichidat de un poliţist, a fost audiată de anchetatorii brigăzii de combatere a criminalităţii.

Percheziţiile desfăşurate joi la domiciliul cuplului în Gonesse, regiunea pariziană, nu au dezvăluit elemente care să acrediteze ipoteza unei radicalizări violente a acestui bărbat, convertit la islam în urmă cu 18 luni, a precizat această sursă apropiată dosarului.

Materialul informatic confiscat în timpul percheziţiei era în continuare examinat vineri.

Joi, la mijlocul zilei, acest bărbat născut în Martinica (Antilele franceze) a atacat mai multe persoane şi a ucis patru funcţionari de la Prefectura de Poliţie a Parisului, situată în centrul istoric al capitalei franceze lângă catedrala Notre-Dame şi care regrupează mai multe mari departamente ale Poliţiei pariziene.

El lucra ca informatician în cadrul Direcţiei de informaţii şi era surd. Bărbatul lucra la Prefectura Poliţiei din Paris din 2003.

Înarmat cu un cuţit de bucătărie, el a ucis întâi doi poliţişti şi un agent administrativ, în două birouri de la primul etaj al clădirii. Apoi, a atacat pe scări două femei: o poliţistă şi o angajată a Direcţiei pentru Resurse Umane. Prima a fost rănită mortal. Un alt funcţionar a fost rănit şi dus la spital.

Atacatorul a fost doborât în curtea Prefecturii.

×
Subiecte în articol: ancheta Franta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close