Antena 3 CNN Externe Detaliul inedit surprins pe camere cu ocazia vizitei lui Putin în Iran

Detaliul inedit surprins pe camere cu ocazia vizitei lui Putin în Iran

Presa internațională a relatat vizita președintelui rus Vladimir Putin în Iran și discuțiile purtate la Teheran cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, în vederea deblocării exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

Detaliul inedit surprins pe camere cu ocazia vizitei lui Putin în Iran
Sursa foto: Twitter @Nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2022   •   08:51

Este cea de-a doua ieșire din Rusia a lui Putin de la declanșarea invaziei în Ucraina și, totodată, o oportunitate pentru liderul de la Kremlin de a transmite că Moscova își păstrează capacitatea de a stabili legături mai strânse cu state precum Iran, China și India, în contextul sancțiunilor occidentale.

"Vreau să vă mulțumesc pentru eforturile dumneavoastră de mediere, prin care ați oferit un forum de negocieri pe problemele alimentare, pe problema exportului de cereale de către Marea Neagră. Am progresat datorită medierii dumneavoastră. Nu s-au rezolvat încă toate problemele, dar deja e bine că s-a făcut un prim pas", a spus liderul rus la întâlnirea cu Erdogan.

"Rezultatul acestor discuții va avea un impact pozitiv asupra întregii lumi", a anticipat, la rândul său, președintele turc.

Dincolo de agenda oficială, presa a remarcat în anturajul lui Vladimir Putin prezența celebrului "om cu servieta".

Nexta TV: "Fuhrerul din bunker și servieta cu fecale, la Teheran"

Este vorba despre agentul de securitate care, potrivit mai multor surse concordante citate în presa internațională, ar fi însărcinat să colecteze urina și materiile fecale din toaletele folosite de președintele rus cu ocazia vizitelor în străinătate.

Procedura este menită să împiedice serviciile de informații ale puterilor străine să obțină informații despre starea de sănătate a lui Putin prin analiza materiilor respective.

"Fuhrerul din bunker a ajuns la Teheran", a titrat canalul Nexta, fondat de disidenți din Belarus.

"Servieta cu fecale" a ajuns odată cu el, a continuat sursa citată.

Vladimir Putin se duce cu șase oameni după el la WC

Urina și fecalele liderului de la Kremlin sunt recuperate de un membru al aparatului său de securitate în fiecare deplasare externă, potrivit publicației Paris Match, citată de site-ul The New Voice of Ukraine.

Jurnaliștii au găsit dovezi indirecte despre "treaba murdară" efectuată de însoțitorii lui Putin cu ocazia vizitei acestuia din 2019 în Arabia Saudită.

Între cei care merg cu Putin la toaletă, o aceeași persoană dotată cu servietă a fost reperată și în timpul unei vizite în Franța.

Relatarea publicației franceze duce la concluzia că acest agent colectează în pungi speciale ce elimină liderului rus.

Pungile sunt depuse în serviete și expediate în Rusia.

Zvonurile privind boala lui Putin abundă, pe fondul campaniei din Ucraina

În ultimele luni, în paralel cu evoluția invaziei ruse în Ucraina, în presa internațională au apărut informații care acreditau ideea că președintele rus ar suferi de cancer. 

La sfârșitul lunii aprilie, tabloidul britanic The Sun a scris că Putin urmează să fie supus în curând unei intervenții chirurgicale pentru tratarea unei afecțiuni oncologice.

Citând un oligarh anonim cu legături la Kremlin, publicația New Lines Magazine a distribuit un articol similar în luna mai.

Regizorul american Oliver Stone, care a realizat documentar despre Putin, susține, și el, că liderul de la Kremlin are cancer.

Potrivit lui Christopher Steele, fost ofițer MI6 - serviciul britanic de informații externe, Putin este într-adevăr grav bolnav, dar natura afecțiunii sale este neclară.

Precauțiile serviciului de securitate al președintelui rus nu sunt neîntemeiate.

Urina, fecalele și fluidele corporale ale liderilor-problemă, în atenția CIA, de decenii

De zeci de ani, Agenția Centrală de Informații din SUA, celebra CIA, nu ezită să-i pună pe agenții săi să-și murdărească mâinile, în sens figurat sau propriu, pentru a colecta urina, fecalele, sângele sau mostrele de țesut ale liderilor de interes pentru administrația americană.

Iar liderii de interes sunt, adesea, cei mai problematici: autocrați, conducători ai unor state în conflict sau dușmani declarați ai SUA.

Dacă CIA recurge la "treburi murdare", e de presupus că și alte agenții de spionaj procedează la fel, pentru a obține "materia brută" din care pot fi extrase date prețioase privind starea unuia sau altuia dintre liderii de interes.

În anii '80, când existau suspiciuni că starea de sănătate a lui Ferdinand Marcos se deteriora, pe fondul revoltelor din țară, o echipă CIA a colectat mostre din urina și fecalele dictatorului filipinez, fără știrea acestuia.

Operațiunea a avut loc cu ocazia unei vizite a lui Marcos în SUA: WC-ul folosit de acesta a fost "amenajat" să își transfere conținutul într-un "depozit special" pe o navă a Marinei americane.

Falsă campanie de vaccinare pentru ADN-ul familiei lui Osama bin Laden

Pentru a obține ADN de la familia liderului Al Qaeda, Osama bin Laden, CIA a pus la cale o falsă campanie de vaccinare la Abbottabad, în Pakistan.

Operațiunea a tensionat relațiile dintre Washington și Islamabad.

De asemenea, serviciile de informații americane au reușit să obțină o mostră din sângele fostului președinte irakian Saddam Hussein.

Captura a fost facilitată de faptul că mulți lideri ai unor state din Orientul Mijlociu - inclusiv liderul irakian - s-au dus la tratament în Europa.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Teheran
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close