Antena 3 CNN Externe Toți deținuții unei închisori au fost evacuați din cauza unei invazii de șoareci care a terorizat o întreagă regiune australiană

Toți deținuții unei închisori au fost evacuați din cauza unei invazii de șoareci care a terorizat o întreagă regiune australiană

Deținuții unei închisori din regiunea New South Wales a Australiei au fost evacuți în urma unei invazii de șoareci.

Toți deținuții unei închisori au fost evacuați din cauza unei invazii de șoareci care a terorizat o întreagă regiune australiană
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    22 Iun 2021   •   12:01

Până la 200 de angajați și 420 de prizonieri (bărbați și femei) ai centrul de corecție Wellington, din Australia, vor fi transferați în alte închisori în următoarele 10 zile, pentru a se putea desfășura lucrări de curățare și remediere ale clădirii.

Șoarecii au deteriorat cablajul intern și panourile de tavan de la centrul de corecție Wellington.

Comisarul pentru servicii corective NSW, Peter Severin, a declarat că operațiunile închisorii vor fi reduse, pentru a face față crizei provocate de rozătoare, iar vizitele în persoană au fost suspendate până la finalizarea lucrărilor de remediere.

„Sănătatea, siguranța și bunăstarea personalului și a deținuților este prioritatea noastră numărul unu, așa că este important pentru noi să acționăm acum pentru a efectua lucrările vitale de remediere”, a declarat Severin, conform The Guardian.

„Trebuie să facem acest pas acum pentru a ne asigura că spațiul este curățat temeinic și infrastructura este reparată”, a continuat acesta.

Majoritatea personalului o să fie redistribuit în alte închisori din regiunea de vest, în timp ce un echipaj va rămâne la Wellington pentru a supraveghea și a contribui la lucrările de reparații.

Comisarul asistent de corecție privativă de libertate, Kevin Corcoran, a declarat că lucrările de remediere vor include investigarea modalităților de protejare ale centrului, de viitoarele invazii de șoareci.

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close