Antena 3 CNN Externe Dezvăluirea serviciilor de informaţii: Un adolescent a încercat să o asasineze pe Regina Elisabeta în 1981

Dezvăluirea serviciilor de informaţii: Un adolescent a încercat să o asasineze pe Regina Elisabeta în 1981

Dezvăluirea serviciilor de informaţii: Un adolescent a încercat să o asasineze pe Regina Elisabeta în 1981
01 Mar 2018   •   09:29

Serviciile de informaţii din Noua Zeelandă au anunţat, joi, în premieră că un adolescent a încercat să o asasineze pe Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii în 1981, în timpul unei vizite în oraşul Dunedin.

Christopher Lewis, în vârstă de 17 ani, a încercat să o împuşte pe regină în momentul în care suveranul britanic ieşea din maşină pentru a se deplasa către un târg ştiinţific, la 14 octombrie 1981.

„Lewis intenţiona să o asasineze pe regină, dar nu a avut un unghi potrivit pentru a trage, nici o armă suficient de puternică având în vedere distanţa faţă de ţintă. Investigaţia poliţiei privind incidentul armat a fost efectuată în mod discret, iar majoritatea reprezentanţilor mass-media au avut impresia că zgomotul a fost cauzat de un foc de artificii", se arată în raportul declasificat al serviciului de informaţii neozeelandez.

Incidentul a fost muşamalizat cu scopul de a evita dezvăluirea unor lacune de securitate din partea autorităţilor din Noua Zeelandă.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta Noua Zeelanda
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close