Antena 3 CNN Externe Dezvăluiri şoc. Marian Cozma, prins la mijloc într-un scandal provocat de interlopi pentru taxa de protecţie

Dezvăluiri şoc. Marian Cozma, prins la mijloc într-un scandal provocat de interlopi pentru taxa de protecţie

Dezvăluiri şoc. Marian Cozma, prins la mijloc într-un scandal provocat de interlopi pentru taxa de protecţie
Sursa foto: Marian Cozma
14 Feb 2009   •   10:43

Dezvăluiri şoc, în cazul asasinării handbalistului Marian Cozma. Acesta a fost prins la mijloc în scandalul provocat de un clan interlop din Veszprem, cu scopul de a obţine taxa de protecţie, de la patronii clubului, unde a avut loc incidentul. Cel puţin asta susţine un bărbat din Veszprem, fost membru al grupării respective, în prezent informator al Poliţiei.
Bărbatul, cu antecedente penale, susţine că în spatele asasinării lui Marian Cozma este un război între două bande rivale. Potrivit acestuia, clanul care terorizează zona Lacului Balaton este format din 100 ? 120 de familii de ţigani.
?Este exclus ca aceştia să fi venit să danseze la Veszprem. Exclus! Au venit cu un scop concret. Căutau pe cineva! Au căutat să îşi extindă influenţa, să terorizeze clubul. Metoda este binecu­nos­cută. Creează scandal, acum de exemplu au refuzat să plătească, sparg tot, apoi revin a doua zi şi cer taxă de protecţie. Aşa au procedat şi în celelalte locuri. Nu te poţi lupta cu ei, nu te poţi împotrivi. Cine nu plăteşte o încurcă! Exact asta s-a întâmplat la Veszprem, numai că au interve­nit handbaliştii, cu care nu se cunoşteau", povesteşte bărbatul, care a fost membru al unei bande din Veszprem.
Mai mult bărbatul susţine că Poliţia din Veszprem tolerează de ani buni conflictul dintre cele două grupări mafiote. ?Mă revoltă modul în care poliţiştii pozează în sfinţi. Ştiu de ani buni despre aceasta bandă, ştiu cine sunt, cum trăiesc, de unde câştigă banii. Probabil ştiau că se pregătesc de ceva sâmbăta trecută, totuşi nu au intervenit. (...) Poliţia vrea să iasă basma curată, când e evident ce s-a în­tâmplat: gaşca lui Sztojka venise să preia clu­­bul."
Fostul interlop spune că a făcut parte din banda ucigaşilor, iar acum este informator al Poliţiei.
Antena 3

×
Subiecte în articol: marian cozma
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close