Antena 3 CNN Externe Diaconescu: România îl va sprijini pe Barroso pentru un nou mandat la şefia CE

Diaconescu: România îl va sprijini pe Barroso pentru un nou mandat la şefia CE

Diaconescu: România îl va sprijini pe Barroso pentru un nou mandat la şefia CE
Sursa foto: diaconescu
15 Iun 2009   •   12:32

România îl va sprijini pe Jose Manuel Durrao Barroso pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene, a declarat, la Antena 3, Ministrul de Externe Cristian Diaconescu. România se va alătura astfel statelor comunitare care îl susţin pe Barroso, deşi ministrul a menţionat faptul că nu este pe deplin mulţumit de ceea ce preşedintele CE a făcut pentru România, pe durata primului său mandat.

În ceea ce priveşte comisarul european din partea României, Diaconescu a apreciat că numirea depinde foarte mult de ce domeniu va fi ales de ţara noastră. Candidatul va trebui să aibă susţinere serioasă din partea Parlamentului European. În funcţie de domeniul ales, Diaconescu crede că Adrian Severin este unul dintre candidaţii cu reale şanse.

Barroso are susţinerea Partidului Popolar European, dar şi a câtorva premieri de stânga, printre care portughezul Jose Socrates, britanicul Gordon Brown şi spaniolul Jose Luis Rodriguez Zapatero. Mai mult, Franţa şi Germania şi-au anunţat intenţia de a susţine candidatura portughezului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: diaconescu Comisia Europeana
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close