Antena 3 CNN Externe Diplomaţii nord-coreeni aşteaptă un ?anunţ important? din partea administraţiei centrale

Diplomaţii nord-coreeni aşteaptă un ?anunţ important? din partea administraţiei centrale

Diplomaţii nord-coreeni aşteaptă un ?anunţ important? din partea administraţiei centrale
18 Oct 2008   •   13:00

Coreea de Nord a ordonat tuturor membrilor diplomaţiei sale să fie pregăţi pentru primirea unui ?anunţ important?, care face, cel mai probabil referire la starea de sănătate a liderului de la Phenian, Kim Jong-Il. Diplomaţii sunt rugaţi să rămână în locurile în care se află şi să îşi limiteze deplasările, arată Yomiuri Shimbun, cel mai cunoscut cotidian japonez, care citează surse apropiate Coreei de Nord.
Zvonuri privind deteriorarea stării de sănătate a liderului nord-coreean au început să apară după ce Kim Jong-Il a absentat de la parada militară organizată pe 9 septembrie, cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a ţării. Oficialii sud-coreeni sunt de părere că Kim Jong-Il a suferit o intervenţie chirurgicală, în urma unui atac cerebral suferit la jumătatea lunii august. Liderul nord-coreean în vârstă de 66 de ani nu a mai fost văzut în public de la 14 august
În urmă cu o săptămână, postul naţional de televiziune din Coreea de Nord a difuzat o serie de fotografii, despre care se spunea că sunt făcute recent, fapt care este însă pus la îndoială de oficialii americani. În acelaşi timp, ministrul Apărării sud-corean a este de părere că liderul de Phenian este încă în viaţă şi se află în continuare la conducerea regimului nord-coreean.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong-Il
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close