Antena 3 CNN Externe Directorul CIA, avertisment despre Vladimir Putin: ”Nu crede că își poate permite să piardă" războiul din Ucraina | ”Miza este mare”

Directorul CIA, avertisment despre Vladimir Putin: ”Nu crede că își poate permite să piardă" războiul din Ucraina | ”Miza este mare”

Bill Burns, directorul CIA, avertizează că Vladimir Putin mizează foarte mult pe ce-a de-a doua fază a războiului din Ucraina și este convins că ”dublarea” conflictului militar îi va permite să facă progrese.

Directorul CIA, avertisment despre Vladimir Putin: ”Nu crede că își poate permite să piardă" războiul din Ucraina | ”Miza este mare”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    07 Mai 2022   •   21:41

Bill Burns susține că această mentalitate pe care o are Vladimir Putin acum este ceea ce face ca a doua fază a războiului să fie cel puțin la fel de riscantă sau poate chiar mai riscantă decât prima.

"El se află într-o stare de spirit în care nu crede că își poate permite să piardă. Cred că el este convins în acest moment că dublarea încă îi va permite să facă progrese", a spus Burns despre Putin.

"Convingerile sale cu privire la Ucraina și la capacitatea Rusiei de a continua să macine rezistența ucraineană - nu știu dacă a fost încă zdruncinată. Așa că miza este destul de mare", a adăugat el.

Directorul CIA spune că punctul său de vedere se bazează pe ceea ce a observat despre Putin în ultimii ani.

"Ceea ce am văzut, în special în ultimul deceniu, este că el, într-un fel, fierbe într-o combinație foarte combustibilă de nemulțumiri, ambiție și nesiguranță, toate acestea înpachetate împreună", a spus el.

Burns a mai spus că riscul ca războiul să degenereze într-un conflict nuclear nu ar trebui subestimat în timpul celei de-a doua faze, chiar dacă comunitatea de informații a SUA nu vede "dovezi practice în acest moment că Rusia ar plănui desfășurarea... de arme nucleare tactice".

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close