Antena 3 CNN Externe Discursul lui Medvedev cu ocazia Zilei Constituţiei, întrerupt de protestele unui opozant (VIDEO)

Discursul lui Medvedev cu ocazia Zilei Constituţiei, întrerupt de protestele unui opozant (VIDEO)

Discursul lui Medvedev cu ocazia Zilei Constituţiei, întrerupt de protestele unui opozant (VIDEO)
13 Dec 2008   •   12:26

În Rusia a fost sărbătorită ieri Ziua Constituţiei. Festivităţile au fost marcate intr-un mod inedit ceea ce a dovedit, încă o dată, că Rusia s-a schimbat mult de la căderea regimului sovietic. La 15 ani de la adoptarea actualei Constituţii a Rusiei, imnul de stat a rămas tot cel de pe vremea Uniunii Sovietice. Totuşi, la Kremlin s-au schimbat multe.
La adunarea festivă de vineri, discursul actualului şef al statului, Dmitri Medvedev, a fost întrerupt de protestele unui invitat, militant al opoziţiei. Acesta a explicat mai târziu că, în opinia sa, în Rusia alegerile nu sunt libere, iar drepturile constituţionale sunt încălcate, aşa că n-a mai suportat să audă cum preşedintele laudă Constituţia. El a fost dat afară din sală, deşi însuşi Medvedev îi luase apărarea de la tribună, în numele libertăţii de exprimare. Televiziunile ruse nu au înregistrat strigătele militantului, ci doar evacuarea sa.

O altă grupare de opoziţie a manifestat împotriva amendamentelor la Constituţie, prin care s-a prelungit mandatul prezidenţial. Protestul nu a avut, însă, prea mare audienţă. Partidele care-l susţin pe Vladimir Putin au atras mult mai multă lume la mitingul lor din Piaţa Roşie, mai ales datorită momentului de vârf al programului: concursul pentru Miss Constituţia. Lupta a fost foarte strânsă, deşi numai patru tinere au îndrăznit să înfrunte gerul pentru a defila prin faţa publicului entuziast.
Bineînţeles, concursul a inclus şi un test de cunoştinţe asupra Constituţiei. Învingătoarea a fost răsplătită cu un uriaş drapel rusesc şi nu în ultimul rând cu o maşină, fabricată, însă, în Marea Britanie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close