Antena 3 CNN Externe Disney schimbă mesajul de întâmpinare: "Bună seara, băieţi şi fete". Aceștia vor să țină cont de al treilea gen

Disney schimbă mesajul de întâmpinare: "Bună seara, băieţi şi fete". Aceștia vor să țină cont de al treilea gen

Disney World a primit reacții mixte după ce și-a schimbat salutul de întâmpinare din „băieți și fete” în „visători de toate vârstele” în parcurile sale tematice, în încercarea de a fi incluzivi față de toate genurile, potrivit DailyMail.

Disney schimbă mesajul de întâmpinare: "Bună seara, băieţi şi fete". Aceștia vor să țină cont de al treilea gen
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    05 Iul 2021   •   20:52

Noul salut a ieșit la iveală la o previzualizare a focului de artificii „Happily Ever After” din parcul tematic Orlando, miercuri, dar se crede că schimbarea a fost făcută pe scară largă în imperiul Disney.

Salutul va fi utilizat cu mai multe ocazii și a fost implementat în mai multe parcuri tematice Disney, a declarat un purtător de cuvânt al Tokyo Disneyland pentru publicația Deadline.

Schimbarea a fost făcută după ce parcurile tematice Disney s-au redeschis în mijlocul pandemiei Covid-19, întrucât Disneyland Paris și-a deschis porțile pentru prima dată în opt luni pe 17 iunie.

Însă schimbarea au stârnit reacții mixte din partea fanilor, mulți oameni cerând restabilirea salutului original, în timp ce alții au lăudat noua formulă pentru că este mai inclusivă.

Salutul clasic este exprimat de Jack Wagner, cunoscut și sub numele de „vocea Disney” și se estimează că în ultimii 20 de ani, crainicul Disneyland a rostit fraza de peste opt milioane de ori.

Decizia vine după ce Disney și-a renovat unele zone ale parcurilor, inclusiv Croaziere Splash Mountain și Jungle, după ce au fost criticați pentru promovarea stereotipurilor rasiale și culturale.

Gigantul divertismentului a introdus, de asemenea, avertismente în emisiunile Disney +, inclusiv The Muppets, Dumbo și Peter Pan, din aceleași motive.

Disney nu a comentat oficial cu privire la actualizarea salutului, dar un purtător de cuvânt al licențiatului Tokyo Disneyland, Oriental Land Company, a declarat că au făcut modificări similare.

Aceștia au susținut că și-au schimbat salutul din „doamnelor și domnilor” în „toată lumea”, în martie, pentru a se asigura că oamenii de toate identitățile sexuale și de gen se simt „confortabil în parc”.

 

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close