Antena 3 CNN Externe Ministrul de externe de la Kiev cere boicot internațional asupra unui mare retailer din Europa, care rămâne prezent în Rusia

Ministrul de externe de la Kiev cere boicot internațional asupra unui mare retailer din Europa, care rămâne prezent în Rusia

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a făcut apel la un boicot la adresa companiilor străine care continuă să funcționeze în Rusia, de la începutul războiului.

Ministrul de externe de la Kiev cere boicot internațional asupra unui mare retailer din Europa, care rămâne prezent în Rusia
Sursa foto: Hepta.ro
de Adrian Iclozan    |    26 Mar 2022   •   14:28

Ultimul intrat în vizorul lui Kuleba (foto) este Auchan Holding.

"Prin refuzul de a pune capăt activităților de afaceri în Rusia, Auchan Holding face, în cunoștință de cauză, alegerea de a sponsoriza în continuare atrocitățile comise de Rusia în Ucraina și de a face un profit mânjit de sânge. Fac apel la consumatorii și partenerii de pe tot globul să boicoteze companiile @AUCHAN_France @alcampo @Leroymerlinfr @Decathlon", a scris ministrul ucrainean pe Twitter.

Auchan Holding este o companie de retail cu operațiuni multinaționale, având sediul la Lille, în Franța.

În cazul unei alte companii franceze, presiunile exercitate de Kiev au dat rezultate foarte repede.

Grupul Renault a anunțat miercuri că își suspendă activitatea în fabrica sa din Moscova, la două zile după ce comunicase reluarea producției.

Presiunile "insuportabile" determină Renault să ia în calcul ieșirea din piața rusă

De asemenea, Renault a comunicat că își reevaluează participarea în producătorul rus AVTOVAZ, fabricantul mărcilor Lada, deținut de francezi în proporție de peste două treimi.

"Activitățile Grupului Renault în fabrica sa din Moscova sunt suspendate începând de astăzi (miercuri). În ceea ce privește implicarea în AVTOVAZ, Grupul Renault evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând în același timp responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia. Grupul Renault reamintește că implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale", a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Decizia vine după ce ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut boicotarea Renault la nivel mondial. 

"Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu cred că ar trebui să mai surprindă pe cineva când Renault sprijină un război de agresiune brutal în Europa. Însă greșelile trebuie să vină cu un preț, în special când se repetă. Fac apel la clienții și companiile din lume să boicoteze Grupul Renault", a scris Kuleba pe Twitter.

Presa franceză a scris că Renault ia în calcul retragerea din parteneriatul cu rușii "din cauza presiunii internaționale insuportabile" iar costurile unei astfel de mișcări s-ar ridica la miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Dmitro Kuleba Auchan Holding Rusia boicot
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close