Antena 3 CNN Externe Doctorul infectat cu Ebola a murit la spitalul special din Nebraska. Este cel de-al doilea pacient răpus de virus, care moare în SUA

Doctorul infectat cu Ebola a murit la spitalul special din Nebraska. Este cel de-al doilea pacient răpus de virus, care moare în SUA

Doctorul infectat cu Ebola a murit la spitalul special din Nebraska. Este cel de-al doilea pacient răpus de virus, care moare în SUA
17 Noi 2014   •   16:22

Dr Martin Salia, un medic chirurg care s-a infectat cu virusul Ebola în timp ce lucra în Sierra Leone, a încetat din viaţă într-un spital din Nebraska.

În vârstă de 44 de ani, Salia a fost internat sâmbătă, în stare critică, într-un spital din Omaha, dar a murit în această dimineaţă.

"Ne pare extrem de rău că trebuie să anunţăm decesul celui de-al treilea pacient, pe care noi am încercat să vindecăm de Ebola. Dr Martin Salia a murit din cauza simptomelor avansate ale bolii", se arată în comunicatul oficial al unităţii spitaliceşti, preluat de AFP.
De menţionat că, alte două persoane, care au fost tratate şi vindecate aici de Ebola, au primit permisiunea să plece acasa, fiind vindecate complet.

Dr Martin Salia era rezident permanent SUA şi contractat virusul mortal în timp ce lucra la un spital din Freetown, capitala statului Sierra Leone. În momentul în care a fost adus la spitalul din Nebraska el suferea deja de insuficienţă renală şi respiratorie.

Centrul Medical din Nebraska este unul dintre cele patru spitale americane care este echipat cu aparatură specială pentru tratarea corespunzătoare a bolii şi dispune de cea mai mare unitate de carantină biologică din ţară.

Salia, originar din Sierra Leone, este cel de-al zecelea pacient tratat de Ebola pe pământ american şi al doilea care moare aici din cauza bolii.

Luna trecută, un bărbat din Liberia, Thomas Eric Duncan, a murit la un spital din Texas din cauza aceluiaşi virus, care a ucis mii de persoane în Vestul Africii.

×
Subiecte în articol: virusul Ebola Sierra Leone
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close