Antena 3 CNN Externe Doi americani, dintre care unul este medic, infectaţi cu virusul Ebola în Liberia

Doi americani, dintre care unul este medic, infectaţi cu virusul Ebola în Liberia

Doi americani, dintre care unul este medic, infectaţi cu virusul Ebola în Liberia
Sursa foto: Foto: afkinsider.com
28 Iul 2014   •   11:25

Doi americani, dintre care unul este medic, angajaţi în lupta împotriva epidemiei febrei hemoragice provocate de virusul Ebola în Africa de Vest, au fost contaminaţi în Liberia, a anunţat organizaţia umanitară pentru care lucrează, relatează AFP.
   
Samaritan's Purse, o asociaţie creştină de caritate, a anunţat că medicul Kent Brantly a fost plasat în carantină la Centrul de tratament pentru Ebola al organizaţiei, la Spitalul ELWA de la Monrovia, capitala Liberiei.
   
"Rămânem optimişti în privinţa refacerii sale, dar cu siguranţă problemele nu au trecut încă", a declarat duminică pentru AFP Melissa Strickland, o purtătoare de cuvânt a Samaritan's Purse.
   
Potrivit acesteia, medicul are febră şi acuză dureri musculare.
   
Doctorul Brantly este căsătorit şi are doi copii, a precizat ONG-ul într-un comunicat postat pe Internet.
   
Nancy Writebol, care lucrează pentru organizaţia creştină de caritate SIM, care gestionează spitalul, a fost contaminată şi ea. Writebol se afla într-o stare stabilă duminică, a anunţat Samaritan's Purse.
   
"Amândoi primesc îngrijiri intensive, dar este vorba, bineînţeles, despre o situaţie perculoasă şi înspăimântătoare", a declarat purtătoarea de cuvânt pentru AFP.
   
Ea a subliniat că administrarea rapidă a unui tratament este crucială în evoluţia acestei boli mortale. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), rata mortalităţii febrei hemoragice provocate de Ebola poate atinge 90% în anumite cazuri.
   
Kent Brantly este medicul-şef de la Samaritan's Purse însărcinat cu organizarea luptei împotriva Ebola în Liberia, o ţară în care organizaţia continuă să coopereze cu autorităţile sanitare liberiene şi internaţionale cu scopul de a controla epidemia.
   
Nancy Writebol este însărcinată cu igiena şi dezinfecţia ţinutelor de protecţie purtate de către membrii personalului care intră şi ies din centrul în care sunt izolaţi bonavii.
   
Virusul Ebola a ucis 660 de persoane de la începutul epidemiei în Africa de Vest, în urmă cu câteva luni, în trei ţări, şi anume Guineea (314 morţi), Sierra Leone (219 morţi) şi Liberia (127 de morţi), potrivit unui bilanţ prezentat recent de către OMS.

×
Parteneri
Puhoi de lume la icoana care plânge cu mir, la Buzău
x close