Antena 3 CNN Externe Doi bărbați plănuiau atacuri teroriste în Germania

Doi bărbați plănuiau atacuri teroriste în Germania

Doi bărbați plănuiau atacuri teroriste în Germania
08 Feb 2016   •   08:57

Politia germana a perchezitionat duminica apartamentele a doi barbati suspectati de legaturi cu o organizatie terorista, a anuntat un purtator de cuvant al Procuraturii Federale.

Operatiunea politiei a avut loc in apropierea orasului Mainz din vestul Germaniei. Cei doi barbati sunt suspectati ca au luat parte la razboiul civil sirian ca membri ai unei organizatii teroriste straine, a declarat purtatorul de cuvant, scrie Ziare.com, citând Reuters.

"Noi nu avem niciun indiciu asupra unor planuri concrete de atac", a precizat purtatorul de cuvant, referindu-se la posibilitatea ca acesti barbati sa fi avut planuri de atacuri in Germania.

El a adaugat ca cei doi barbati au fost interogati, dar a refuzat sa dea orice alte detalii.

Potrivit site-ului german de stiri Spiegel Online, unul dintre barbati este suspectat de a fi un comandant de rang inalt in cadrul gruparii Statul Islamic.

Site-ul adauga ca acest barbat in varsta de 32 de ani este suspectat ca a luptat cu Statul Islamic in orasul sirian Deir ez-Zor (est) si a ajuns apoi in Germania prin Turcia in toamna anului trecut.

Joi, politia germana a efectuat raiduri la Berlin si in alte parti ale nordului Germaniei si a arestat doi barbati suspectati de legaturi cu Statul Islamic si de pregatire a unui atac in capitala germana, aminteste Reuters.

×
Subiecte în articol: Germania terorism Siria suspecţi
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close