Antena 3 CNN Externe Doi lideri europeni au demisionat, după acuzaţii de plagiat similare cu cele contra lui Ponta

Doi lideri europeni au demisionat, după acuzaţii de plagiat similare cu cele contra lui Ponta

Doi lideri europeni au demisionat, după acuzaţii de plagiat similare cu cele contra lui Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iun 2012   •   21:36

O comisie de experţi a confirmat acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta, scrie Agenţia France-Presse, adăugând că alţi doi lideri europeni au demisionat din cauza unor situaţii similare.

"Scadaluri de plagiat izbucnite în Europa au condus la demisia ministrului german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, anul trecut, şi a preşedintelui ungar, Pal Schmitt, anul acesta", potriviti AFP.

Agenţia mai notează că Victor Ponta declarase, într-un interviu acordat El Pais, că este dispus să demisioneze dacă acuzaţiile de plagiat vor fi confirmate.

Vineri, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21. În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, susţine că acest for nu are competenţă să ia decizii în acest sens.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Înainte de aceste acuzaţii, preşedintele Traian Băsescu a făcut referiri ironice, în câteva rânduri, în legătură cu calitatea de doctor în drept a premierului Victor Ponta. Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu l-a anunţat, măcar telefonic, înainte de şedinţa de Guvern, despre mutarea ICR de sub coordonarea şefului statului, afirmând că aceasta denotă o lipsă de respect, şi adăugând: "Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close