Antena 3 CNN Externe Doi mercenari au acceptat să-l asasineze pe preşedintele Venezuelei în schimbul sumei de 10.600 de dolari, susţine ministrul de Interne

Doi mercenari au acceptat să-l asasineze pe preşedintele Venezuelei în schimbul sumei de 10.600 de dolari, susţine ministrul de Interne

Doi mercenari au acceptat să-l asasineze pe preşedintele Venezuelei în schimbul sumei de 10.600 de dolari, susţine ministrul de Interne
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    22 Oct 2013   •   10:14

Doi mercenari au fost de acord să-l asasineze pe preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, în schimbul sumei de 20 de milioane de pesos columbieni (aproximativ 10.600 de dolari), a declarat, luni, ministrul de Interne al acestei ţări, Miguel Rodriguez Torres, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de Agerpres.

Cei doi mercenari sunt cetăţeni columbieni, de 18 şi 22 de ani, şi au fost reţinuţi în Venezuela, în luna august.

Ei făceau parte dintr-un comando de zece persoane care pregăteau asasinarea preşedintelui Maduro, susţine Torres.

Asupra celor doi columbieni au fost descoperite două puşti cu lunetă, fotografii cu liderul venezuelean şi cu preşedintele parlamentului, Diosdado Cabello, precum şi uniforme ale armatei venezuelene, potrivit rezultatelor anchetei desfăşurate de oficialităţile de la Caracas.

Torres a precizat că, recent, a efectuat o vizită în Columbia, unde a făcut schimb de informaţii cu privire la acest caz cu serviciile de informaţii columbiene.

Autorităţile de la Caracas anunţaseră că au dejucat o presupusă tentativă de asasinare a preşedintelui Nicolas Maduro în cadrul operaţiunii cu nume de cod "Babe".

Unul din principalii organizatorii ai complotului ar fi fost, potrivit ministrului de Interne, Luis Posada Carriles, care se află în SUA şi este acuzat de terorism de Venezuela şi Cuba.

Carriles s-ar afla şi la originea noii tentative de asasinat, cu implicarea celor doi mercenari columbieni, potrivit declaraţiei lui Torres.

×
Subiecte în articol: Venezuela Nicolas Maduro complot
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close