Antena 3 CNN Externe Donald Trump: „Avem mulți inamici: UE, Rusia și China”. Cum a reacționat preşedintele Consiliului European

Donald Trump: „Avem mulți inamici: UE, Rusia și China”. Cum a reacționat preşedintele Consiliului European

Donald Trump: „Avem mulți inamici: UE, Rusia și China”. Cum a reacționat preşedintele Consiliului European
de S.T.    |    15 Iul 2018   •   20:31

Preşedintele american Donald Trump a apreciat că Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt, din motive diferite, „inamicii” SUA, într-un interviu difuzat în ajunul primei sale întâlniri bilaterale cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki, informează duminică AFP.

„Cred că avem mulţi inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în domeniul comerţului. Bineînţeles că nu ne-am gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite aspecte. China este un inamic economic, evident că este un inamic. Dar asta nu vrea să însemne că sunt răi, asta nu vrea să însemne nimic. Asta vrea să însemne că sunt concurenţi”, a detaliat Trump.

Donald Tusk: A spune că UE şi SUA sunt inamici economici reprezintă „fake news”

Uniunea Europeană şi SUA sunt cei mai buni prieteni şi a spune că cele două entităţi sunt inamici reprezintă „fake news”, a declarat duminică preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după ce preşedintele american a calificat UE drept inamic în chestiuni comerciale, informează Reuters.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Rusia China
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close