Antena 3 CNN Externe Donald Trump, mesaj pentru Vladimir Putin. Era ironic sau nu?

Donald Trump, mesaj pentru Vladimir Putin. Era ironic sau nu?

Donald Trump, mesaj pentru Vladimir Putin. Era ironic sau nu?
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Aug 2017   •   09:27

Preşedintele american, Donald Trump, i-a mulţumit joi omologului său rus, Vladimir Putin, pentru decizia de a reduce numărul diplomaţilor americani la Moscova, explicând într-un mesaj nuanţat de ironie că măsura va permite Statelor Unite să economisească "mulţi bani", notează AFP. 

Într-un context diplomatic foarte tensionat, cu relaţii între cele două puteri la cel mai jos nivel de după Războiul Rece, Putin a anunţat la finalul lunii iulie o reducere drastică a persoanelor de la misiunile americane din Rusia, diplomaţi sau personal tehnic. 

"Vreau să-i mulţumesc pentru că noi încercăm să diminuăm cheltuielile şi, în ceea ce mă priveşte, sunt foarte recunoscător că el se desparte de un mare număr de persoane pentru că acum noi avem costuri mai mici", a declarat Trump, la domeniul său de golf din Bedminster (New Jersey), părând să ironizeze situaţia, arată AFP. 

"Nu există cu adevărat niciun motiv pentru ca ei (diplomaţii care vor pleca - n.r.) să se întoarcă acolo. Apreciez foarte mult că am reuşit reducerea facturii Statelor Unite", a insistat preşedintele american, completând: "Vom economisi mulţi bani". 

Ca represalii la votul din Congresul american, care a decis impunerea de noi sancţiuni economice Rusiei, liderul de la Kremlin a impus aceste măsuri care intră în vigoare pe 1 septembrie. 

Personalul ambasadei şi al consulatelor americane va trebui să fie redus cu 755 de persoane, pentru a ajunge la 455, adică nivelul efectivului diplomatic al Rusiei în SUA. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump Vladimir Putin
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close