Antena 3 CNN Externe Donald Trump, mesaj surprinzător pentru Uniunea Europeană: ”O Europă puternică este foarte importantă pentru SUA”

Donald Trump, mesaj surprinzător pentru Uniunea Europeană: ”O Europă puternică este foarte importantă pentru SUA”

Donald Trump, mesaj surprinzător pentru Uniunea Europeană: ”O Europă puternică este foarte importantă pentru SUA”
Sursa foto: Foto: Facebook/Donald Trump
21 Apr 2017   •   08:19

Donald Trump, președintele Statelor Unite, care în trecut şi-a exprimat satisfacţia pentru decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, a insistat ieri asupra dorinţei sale ca blocul european să rămână puternic, transmite AFP. 

"O Europă puternică este foarte, foarte importantă pentru mine în calitate de preşedinte al Statelor Unite", a declarat Donald Trump în cursul unei conferinţe de presă organizate, la Casa Albă, în comun cu premierul italian, Paolo Gentiloni. 

"După părerea mea mea, este foarte importantă pentru Statele Unite. Dorim asta. O vom ajuta să fie puternică şi asta va fi în folosul lumii întregi", a adăugat el. 

La începutul lunii aprilie, liderul administraţiei americane a felicitat blocul european pentru că a realizat "o treabă foarte bună" strângând rândurile după şocul deciziei Marii Britanii de a ieşi din UE. 

Declaraţii în totală contradicţie cu ce afirmase în ianuarie: "Şi alte ţări vor părăsi" UE urmând exemplul Londrei, a prezis el. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump mesaj SUA Europa decizie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close