Antena 3 CNN Externe Mașina de propagandă a Rusiei renunță la aparențe: "Donald Trump, îți mulțumim foarte mult!"

Mașina de propagandă a Rusiei renunță la aparențe: "Donald Trump, îți mulțumim foarte mult!"

În vreme ce ofensiva rusă din Donbas pare să întâmpine obstacole serioase, propaganda rusă propagă teza că actualul președinte american, Joe Biden, a încercat să-l înlăture de la putere pe Vladimir Putin încă din 2012.

Mașina de propagandă a Rusiei renunță la aparențe: "Donald Trump, îți mulțumim foarte mult!"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2022   •   17:57

Politologul rus Dmitri Kulikov a prezentat acest scenariu la postul TV Russia 1.

"Sunt sigur că în 2012 s-a luat decizia de a ne distruge. O decizie luată de același grup de care aparține Joe Biden. (Biden) a spus că Putin nu are dreptul să candideze pentru a fi reales, iar Putin i-a respins această cerere și totul s-a decis din acel moment.

Și ar fi funcționat, dacă nu ar fi intervenit Trump. Trump ne-a dat patru ani. Mulțumim foarte mult! A avut loc o 'defecțiune' care a durat patru ani", a spus Kulikov.

Asupra relațiilor lui Donald Trump cu Rusia și, în particular, cu președintele Vladimir Putin s-a speculat mult.

Trump își grațiază fostul consilier suspectat de simpatii pro-ruse

În 2019, Trump a făcut presiuni asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca acesta să pornească o investigație vizându-l, în final, pe Joe Biden.

Când Zelenski a refuzat, președintele american a blocat transferul a 400 de milioane de dolari către Ucraina, bani promiși anterior ca ajutor militar.

Acest incident a dus la o primă punere sub acuzare a lui Trump.

Apropiați ai lui Trump au avut legături cu Rusia în perioada alegerilor din SUA și ulterior.

Însuși Trump, în ultima parte a mandatului său la Casa Albă, l-a grațiat pe Michael Flynn, fostul său consilier pentru securitate națională, suspectat de simpatii pro-ruse.

Fost general, Flynn a pledat vinovat în 2017 pentru că a mințit FBI-ul cu privire la contactele sale cu ambasadorul Rusiei la Washington.

El a fost consilierul lui Trump până a izbucnit scandalul întâlnirii cu diplomatul rus.

Discuțiile secrete dintre Michael Flynn şi ambasadorul Rusiei la Washington, în decembrie 2016, înainte de învestirea lui Donald Trump, au fost punctul central al anchetei desfășurate ulterior de procurorul special Robert Mueller cu privire la o posibilă înțelegere secretă între echipa de campanie a candidatului republican și Moscova.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Rusia Dmitri Kulikov
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close