Antena 3 CNN Externe Donald Trump, un nou mesaj provocator la adresa Coreei de Nord

Donald Trump, un nou mesaj provocator la adresa Coreei de Nord

Donald Trump, un nou mesaj provocator la adresa Coreei de Nord
08 Noi 2017   •   08:13

Preşedintele american, Donald Trump, a adresat miercuri la Seul un avertisment "dictaturii crude" de la Phenian, îndemnând-o să nu "subestimeze" niciodată determinarea Statelor Unite şi a aliaţilor acestora, relatează AFP.

"Toate naţiunile responsabile trebuie să îşi unească forţele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord", a declarat Donald Trump de la tribuna Adunării Naţionale sud-coreene.

"Nu puteţi sprijini, nu puteţi aproviziona, nu puteţi accepta", a adăugat el, citând China şi Rusia, doi aliaţi tradiţionali ai Phenianului.

"Nu ne subestimaţi, nu ne puneţi la încercare", a mai spus preşedintele Statelor Unite la adresa Coreii de Nord în faţa parlamentului de la Seul. "Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea noastră comună şi libertatea noastră sfântă", a subliniat Donald Trump.

"Vremea forţei a venit", a mai spus liderul administraţiei de la Casa Albă, într-un discurs deosebit de incisiv care a contrastat cu tonul mult mai reţinut adoptat cu o zi înainte.

Donald Trump a început marţi prima sa vizită oficială în Coreea de Sud, după luni de degradare continuă a situaţiei din Peninsula Coreeană. Cauza o constituie intensificarea programelor militare ale Phenianului, care a realizat în septembrie cel de-al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum, şi a testat mai multe rachete susceptibile potenţial să atingă teritoriul american.

"Nu vom lăsa ca oraşele americane să fie ameninţate cu distrugerea", a avertizat el miercuri.

"Departe de a garanta egalitatea cetăţenilor săi, această dictatură crudă îi măsoară, îi notează şi îi clasifică în funcţie de criterii arbitrare legate de fidelitatea lor faţă de stat", a mai spus preşedintele american.

"Armele pe care le dobândiţi nu vă întăresc securitatea", a declarat Donald Trump în ceea ce a prezentat ca un mesaj direct liderului nord-coreean, Kim Jong-Un. "Ele expun regimul vostru unui mare pericol", a continuat el.

"În pofida tuturor crimelor pe care le-aţi comis împotriva lui Dumnezeu şi a omului, vă vom oferi un drum către un viitor mai bun", a adăugat preşedintele american.

Donald Trump a afirmat marţi că s-au înregistrat "multe progrese" în dosarul nuclear nord-coreean, fără să ofere precizări. El a mai spus că omologul său chinez, Xi Jinping - pe care urmează să îl întâlnească miercuri în ţara sa -, "a fost într-adevăr foarte, foarte util".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close