Antena 3 CNN Externe Dosarul nuclear iranian: Occidentalii avertizează Teheranul că timpul pentru găsirea unei soluţii este "limitat"

Dosarul nuclear iranian: Occidentalii avertizează Teheranul că timpul pentru găsirea unei soluţii este "limitat"

Dosarul nuclear iranian: Occidentalii avertizează Teheranul că timpul pentru găsirea unei soluţii este "limitat"
Sursa foto: Foto: m24digital.com
de M.Z.    |    20 Sep 2012   •   23:49

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Franţa au avertizat joi Iranul că timpul pentru negocierea unei soluţii pentru programul nuclear controversat al acestuia este limitat.

"Mai rămâne timp şi marjă pentru diplomaţie (...), dar timpul este limitat", a avertizat ambasadoarea americană Susan Rice. În context, omologul său britanic Marl Lyall Grant a invitat Teheranul să "aleagă rapid", iar ambasadorul francez Gerard Araud a remarcat "sutele de ore de discuţii" consacrate deja în van acestui dosar, potrivit AFP.

"Mai rămâne timp şi marjă pentru diplomaţie, dar Iranul este cel care trebuie să răspundă într-o manieră constructivă" propunerilor puse pe masă de occidentali, a explicat Rice.

"Iranul trebuie să adopte măsuri semnificative sau să sufere presiuni crescute", a adăugat ea. "Nu intenţionăm să purtăm negocieri fără sfârşit, care să nu conducă la niciun rezultat (...). Timpul este limitat", a adăugat ea.

În ceea ce-l priveşte, Marl Lyall Grant a apreciat că "regimul iranian se află la o răscruce de drumuri": "El poate continua să ignore îngrijorările comunităţii internaţionale faţă de programul său nuclear sau poate negocia o soluţionare".

"Noi îi cerem Iranului să negocieze şi Iranul nu negociază", a constatat Gerard Araud. "Noi rămânem deschişi dialogului, dar, de zece ani, am purtat sute de ore de discuţii cu Iranul şi dialogul a fost în van".


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close