Antena 3 CNN Externe Dragostea pentru muzică i-a adus sfârşitul. Povestea emoţionantă a unui pasager al navei Concordia

Dragostea pentru muzică i-a adus sfârşitul. Povestea emoţionantă a unui pasager al navei Concordia

Dragostea pentru muzică i-a adus sfârşitul. Povestea emoţionantă a unui pasager al navei Concordia
19 Ian 2012   •   08:05

Scafandrii italieni reiau, astăzi, căutările în epava pachebotului Costa Concordia, după o întrerupere provocată de o uşoară deplasare a navei eşuate. Peste 20 de persoane sunt, în continuare, dispărute dar salvatorii nu mai au nicio speranţă să le găsească în viaţă. Între timp, ies la iveală poveşti emoţionante despre cei care şi-au pierdut viaţa în naufragiu.

Cercetările au fost suspendate câteva ore, după ce epava a început să se deplaseze, ceea ce punea în pericol vieţile salvatorilor. Specialiştii au confirmat, însă, că nava s-a stabilizat.

Scafandrii trebuie să examineze şi posibilităţile de recuperare a carburantului de la bord, pentru a evita scurgerea sa în mare. Dar principala misiune rămâne, bineînţeles, căutarea persoanelor încă dispărute, despre care nimeni nu mai crede că au putut supravieţui.

Printre corpurile deja identificate se numără cel al unui violonist ungur din orchestra vasului. Martorii îşi amintesc că, după ce a ajutat mai mulţi copii să-şi pună vestele de salvare, el s-a întors în cabină pentru a-şi pune vioara la adăpost, dar nu a mai putut ieşi.

Sunt, încă, dispăruţi un italian cu fiica sa de cinci ani şi doi pensionari americani, plecaţi în prima lor vacanţă după ani de zile. La bord se aflau şi câteva zeci de români, pasageri sau membri ai echipajului, care, din fericire, au scăpat cu viaţă.

Comandantul navei ar fi recunoscut, potrivit presei italiene, că a făcut o manevră riscantă, prea aproape de ţărm. El a negat, însă, că şi-ar fi abandonat cu bună ştiinţă nava şi susţine că a căzut peste bord în timp ce coordona operaţiunile de salvare. Căpitanul a fost pus în stare de arest la domiciliu, dar avocaţii săi vor face recurs.




×
Subiecte în articol: nava Costa Concordia naufragiu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close