Antena 3 CNN Externe Imagini spectaculoase | Drumul care dispare sub apă de două ori pe zi. A fost declarat monument național și atrage mii de turiști

Imagini spectaculoase | Drumul care dispare sub apă de două ori pe zi. A fost declarat monument național și atrage mii de turiști

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume este, totodată, și cel mai periculos, pentru că dispare sub apă de două ori pe zi.

Imagini spectaculoase | Drumul care dispare sub apă de două ori pe zi. A fost declarat monument național și atrage mii de turiști
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2023   •   23:51

Pasajul du Gois, numit și Gôa, este un drum de circa 4,3 kilometri și leagă Insula Noirmoutier, din vestul Franţei, de localitatea Beauvoir-sur-Mer.

Ce este cu adevărat spectaculos la această porțiune de drum este faptul că, de două ori pe zi, este înghițită de apele oceanului.

Din această cauză, șoferii pot circula pe acest drum doar o oră sau două, în restul zile rămânând inundat până la patru metri.

Pasajul care leagă continentul de insula Noirmoutier a fost marcat pentru prima dată pe o hartă în 1701.

Citește și: A înflorit planta care miroase a cadavre. Mii de oameni s-au înghesuit să o vadă și să o fotografieze, în Seattle

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Abia în 1840, drumul a început să fie circulat, mai întâi călare, iar mai apoi cu maşina.

Din 11 iulie 1942, statul francez a declarat drumul monument naţional.

În prezent, mii de turiști vin, anual, să vadă cum dispare șoseaua sub ape, însă autoritățile avertizează că zona este extrem de periculoasă.

Curioşii prinşi de flux se pot adăposti în turnurile de salvare special amenajate, dispuse de-a lungul pasajului, însă fără autoturisme.

În 1999, Passage du Gois a fost folosit pentru cursa de biciclete organizată pentru Turul Franței, potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: Franta drum Ocean
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close