Antena 3 CNN Externe Eclipsa totală de Soare, vizibilă şi în Europa. Ce se întâmplă pe parcursul fenomenului astronomic

Eclipsa totală de Soare, vizibilă şi în Europa. Ce se întâmplă pe parcursul fenomenului astronomic

Eclipsa totală de Soare, vizibilă şi în Europa. Ce se întâmplă pe parcursul fenomenului astronomic
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Aug 2017   •   11:54

Pe 21 august va avea loc cea de-a XI-a eclipsă de Soare din secolul acesta. Eclipsa va fi vizibilă în unele părţi din Europa.  Va fi vizibilă seara sau la apus în Islanda, Scoţia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Spania şi Portugalia. Totodată, va fi prima eclipsă totală de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii în secolul curent, potrivit Descoperă.

Cu 90 de minute înainte de eveniment, Luna se va extinde către zona superioară din dreapta Soarelui. În timp, Luna va acoperi câte puţin discul solar, ajungând într-o singură oră să acopere întregul disc, notează Washington Post.

Cu 30 de minute, va avea loc o scădere graduală a luminii. În timp ce zona expusă a Soarelui ajunge la dimensiuni reduse dacă se privesc umbrele reflectate pe arbori, imaginea Soarelui poate fi observată cum este proiectată pe sol.

Cu cinci minute înainte de eclipsă, va începe apusul la nivelul orizontului vestic.

Doar în momentul în care soarele este complet acoperit ochelarii de protecţie pot fi îndepărtaţi. Până şi cele mai mici raze solare pot provoca degradarea ţesutului ocular. Din acest punct procesul invers va avea loc, mai întâi apar mărgelele Bailey, apoi inelul de diamant, urmate de etapele unei eclipse parţiale de Soare. 

×
Subiecte în articol: Soare fenomen astronomic Europa
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close