Antena 3 CNN Externe Economist Harvard: Economia Rusiei este "o mare benzinărie" şi "incredibil de neimportantă" în economia globală

Economist Harvard: Economia Rusiei este "o mare benzinărie" şi "incredibil de neimportantă" în economia globală

Economia Rusiei este o "benzinărie mare" şi "incredibil de neimportantă pentru economia globală, cu excepția gazelor naturale și petrolului", este de părere un reputat economist de la Universitatea Harvard și fost consilier al președintelui american Barack Obama.

Economist Harvard: Economia Rusiei este "o mare benzinărie" şi "incredibil de neimportantă" în economia globală
Sursa foto: Agerpres| SERGEY GUNEEVKREMLIN POOLSPUTNIK POOL
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2022   •   13:42

Declaraţiile au fost făcute de Jason Furman, când vorbea despre sancțiunile pregătite de Occident împotriva Rusiei, potrivit businessinsider.com.

Economistul crede că, deși noile măsuri împotriva economiei rusești prezintă riscul de a o paraliza, ele vor consecinţe și asupra Vestului, în contextul în care acesta încearcă să combată creșterea inflației și a prețurilor la energie.

Potrivit cifrelor venite de la Banca Mondială, PIB-ul Rusiei este mai apropiat acum de cel al Braziliei decât al unor țări dezvoltate precum Germania, Franța și Marea Britanie.

În ce priveşte economia Rusiei, aceleaşi date mai arată aceasta este mai slabă decât cea a Italiei sau a Coreei de Sud, două state cu o populație mult mai mică.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a dat însă asigurări că UE este în siguranță, chiar dacă Rusia va sista complet livrarea de gaze naturale.
 

×
Subiecte în articol: Rusia benzinarie Jason Furman
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close