Antena 3 CNN Externe Eden este din Roman și locuiește în Viena de mai bine de 30 de ani. Deși duce un trai decent, preferă să locuiască cu chirie datorită costurilor mult mai mici comparativ cu cele din România. Cât plătește pentru un apartament cu 3 camere

Eden este din Roman și locuiește în Viena de mai bine de 30 de ani. Deși duce un trai decent, preferă să locuiască cu chirie datorită costurilor mult mai mici comparativ cu cele din România. Cât plătește pentru un apartament cu 3 camere

Într-o Europă în care chiriile au explodat, iar locuinţele costă o avere, capitala Austriei îi ajută pe cei care îşi caută o casă. Primăria Vienei a ajuns unul dintre cei mai mari proprietari imobiliari de pe continent.

Eden este din Roman și locuiește în Viena de mai bine de 30 de ani. Deși duce un trai decent, preferă să locuiască cu chirie datorită costurilor mult mai mici comparativ cu cele din România. Cât plătește pentru un apartament cu 3 camere
Sursa foto: Foto: Pixabay
31 Dec 2019   •   10:18

Ține astfel preţurile în frâu, iar locuitorii sunt mulţumiţi: peste 60% dintre ei locuiesc toată viaţa cu chirie, potrivit stirileprotv.ro.

Multe locuinţe construite după proiectele unor arhitecţi ingenioşi sunt deţinute de primăria Vienei. De altfel, autorităţile i-au obligat pe constructori să ţină cont de anumite reguli când au ridicat blocurile. Aşa se face că Viena este un oraş cu adevărat verde. La propriu şi la figurat. Jumătate din suprafaţa Vienei este rezervată spaţiului verde, iar acest lucru chiar este luat în considerare în momentul în care se construieşte.

De altfel, mai bine de 62% dintre vienezi locuiesc în aşa-numitele case sociale. Sunt de fapt apartamente deţinute de primărie pentru care locuitorii plătesc chirii rezonabile.

Eden Burghelea din Roman s-a stabilit în urmă cu 33 de ani în capitala Austriei. După atâta timp, locuieşte tot cu chirie împreună cu soţia şi cei 2 copii. Pentru un apartament cu trei camere, de 65 de metri pătrați, plătește o chirile de 550 de euro.

La un salariu mediu de 2.000 de euro, chiria unui apartament cu 3 camere nu este un lux. Viena are aproape 2 milioane de locuitori, iar mai bine de 1,2 milioane locuiesc toată viaţa cu chirie şi nu vor să se împrumute la bănci ca să-şi cumpere o locuinţă.

 

×
Subiecte în articol: Viena chirie apartament
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close