Antena 3 CNN Externe Eden Wood, "veterana" de 6 ani a concursurilor de miss pentru copii, îşi încheie cariera

Eden Wood, "veterana" de 6 ani a concursurilor de miss pentru copii, îşi încheie cariera

Eden Wood, "veterana" de 6 ani a concursurilor de miss pentru copii, îşi încheie cariera
Sursa foto: Foto: dailymenews.com
14 Iul 2011   •   23:21

Ambiţia unei mame a transformat viaţa fetiţei ei într-o afacere. La şase ani, Eden este deja o maşinărie de făcut bani din frumuseţe. "Cariera" copilei a început când avea un an şi de atunci a câştigat toate concursurile de miss pentru copii la care a participat. Convinsă de mama ei că este cea mai frumoasă şi cea mai bună, Eden nu-i înţelege pe cei care contestă competiţiile de frumuseţe pentru cei mici.

Micuţa Eden Wood seamănă izbitor cu păpuşa Barbie. Are însă mai mult sclipici, rochii mai înfoiate şi dinţi falşi. Este imaginea cu care a cucerit juriul la toate concursurile de miss la care a luat parte. După cinci ani de carieră şi 300 de premii, a sosit momentul să se gândească serios la viitor.

Eden se retrage din lumea concursurilor pentru copii. O aşteaptă alte... orizonturi. Sunt ambiţiile mamei, pe care femeia i le tot repetă micuţei Eden de cinci ani încoace. Atât de des şi atât de convingător, încât şi copila a ajuns să creadă în ele.

Există deja o afacere consistentă în jurul micuţei miss: păpuşi, reclame, linii vestimentare. Ţinutele cu care a concurat se vând pe Internet cu până la o mie de dolari. Mama fetei nu se zgârceşte când e vorba de succes.

Criticii vorbesc despre exploatarea copiilor şi despre cât de nocive sunt concursurile de frumuseţe pentru cei mici. Printre cârcotaşi se numără şi vedete precum Sharon Osbourne.


×
Subiecte în articol: concurs de frumusete afacere
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close