Antena 3 CNN Externe El Salvador. Alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism

El Salvador. Alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism

El Salvador. Alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism
de S.T.    |    14 Oct 2014   •   11:04

Autoritățile statului El Salvador au declarat alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism cu magnitudinea 7,4 care a zguduit zona de coastă a acestei țări, relatează marți EFE, potrivit Agerpres.

"Din cauza puternicului seism, s-a decretat alertă de tsunami pentru zona de coastă salvadoriană", a informat Direcția de Protecție Civilă a acestui stat, pe Twitter. Potrivit acestei instituții, seismul "s-a simțit și în Honduras, Nicaragua și Costa Rica".

Ministrul salvadorian al mediului și resurselor naturale, Lina Pohl, a confirmat că seismul a avut magnitudinea 7,4 și că s-a produs în jurul orei 21:51, ora locală (03:51 GMT), cum semnalase Institutul American de Geofizică (USGS) pe site-ul său. Epicentrul cutremurului s-a înregistrat la circa 64 de kilometri sud de zona de coastă a departamentului Usulután (est), a precizat Lina Pohl.

Un bărbat a fost ucis de un stâlp de electricitate care a căzut peste el, a informat, pe Twitter, primarul orașului San Miguel, Wilfredo Salgado, citat de Reuters, care precizează că, pentru moment, nu au fost raportate pierderi materiale majore.

Seismul a durat aproape un minut, conform presei locale. Multe persoane și-au părăsit locuințele iar în unele sectoare din San Salvador s-a întrerupt furnizarea de energie.

×
Subiecte în articol: cutremur alerta de tsunami
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close