Antena 3 CNN Externe Un elicopter militar israelian s-a prăbușit în mare. Doi oameni au murit

Un elicopter militar israelian s-a prăbușit în mare. Doi oameni au murit

Doi piloți au murit după ce un elicopter al Marinei Israelului s-a prăbușit în largul coastei orașului Haifa, din nordul Israelului, luni seară.

Un elicopter militar israelian s-a prăbușit în mare. Doi oameni au murit
Sursa foto: Kan.org.il
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   09:17

Anunțul a făcut de purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, IDF- Israeli Defence Force. Elicopterul, un Atalef AS565 Panther, a căzut cu un echipaj format din trei persoane, cei doi piloți și un ofițer de patrulă.

Ofițerul a fost salvat la scurt timp după prăbușire și a fost transportat la Spitalul Rambam. Starea lui este una moderată.

Cele două cadravre au fost găsite după o lungă căutare. După eforturi intense de resuscitare, au fost declarate decesele.

Cei doi au fost identificați ca locotenent-colonel Erez Sachaini, în vârstă de 38 de ani, care era căsătorit și avea trei copii, și maiorul Hen Fogel, în vârstă de 27 de ani. Familiile acestora au fost anunțate, scrie Jerusalem Post.

Nu sunt cunoscute cauzele acestui incident, dar autoritățile au anunțat o anchetă. Atât premierul Israelului, cât și ministrul Apărării au reacționat în urma tragediei.

”Piloții Forțelor Aeriene care au căzut în accident au fost printre cei mai buni dintre fiii noștri. Poporul Israel nu va uita contribuția lor la securitatea statului”, a scris pe Twitter prim-ministrul Naftali Bennett.

”Promit că IDF va investiga acest incident”, a scris ministrul Apărării Benny Gantz, transmitând condoleanțe familiilor piloților.

×
Subiecte în articol: elicopter militar prabusire Israel
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close