Antena 3 CNN Externe Elveţia: Închisoare cu suspendare pentru doi poliţişti care au bătut şi abandonat un cetăţean român

Elveţia: Închisoare cu suspendare pentru doi poliţişti care au bătut şi abandonat un cetăţean român

Elveţia: Închisoare cu suspendare pentru doi poliţişti care au bătut şi abandonat un cetăţean român
Sursa foto: Foto: ccpd-chiasso.ch
24 Ian 2014   •   20:24

Doi agenţi de poliţie din oraşul elveţian Lugano au fost condamnaţi, vineri, la câte 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru agresarea unui cetăţean român, în martie 2013, informează site-ul Ticinonline.ch.

Tribunalul corecţional din Lugano a stabilit că cei doi agenţi de poliţie se fac vinovaţi de abuz de autoritate, vătămare corporală şi refuz de acordare a asistenţei medicale.

Procurorii ceruseră doi ani de închisoare cu suspendare pentru cei doi poliţişti, dar judecătorul Mauro Ermani a decis câte 18 luni de detenţie cu suspendare.

Cei doi agenţi au recunoscut delictul, argumentând că erau într-o perioadă foarte stresantă în momentul comiterii faptelor.

Incidentul a avut loc în martie 2013. Un român în vârstă de 37 de ani a fost oprit în Gara Centrală din Lugano de doi agenţi de poliţie care i-au cerut să se legitimeze. Românul a fost rugat de poliţişti să îi însoţească la secţie, fiind dus într-o localitate învecinată, Arogno, unde a fost bătut şi abandonat. Românul a fost găsit de un şofer în apropierea frontierei dintre Elveţia şi Italia.

×
Subiecte în articol: inchisoare cu suspendare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close