Antena 3 CNN Externe Epidemia de ebola din RD Congo a făcut 32 de victime

Epidemia de ebola din RD Congo a făcut 32 de victime

Epidemia de ebola din RD Congo a făcut 32 de victime
de M.T.    |    18 Sep 2012   •   15:24

Epidemia de ebola din Republica Democrată Congo a făcut 32 de victime din luna mai şi până în prezent, se arată într-un bilanţ dat publicităţii marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi citat de AFP.

Printre persoanele care au murit se numără şi o femeie care tocmai născuse în centrul de izolare de la Isiro, principalul focar al epidemiei.

Este pentru prima oară când, în RD Congo, o femeie infectată cu ebola reuşeşte să nască, „boala şi sarcina fiind aproape incompatibile”, după cum a declarat Felix Kabange Numbi, ministrul Sănătăţii din această ţară.

Până la data de 15 septembrie „un total cumulat de 72 de cazuri au fost înregistrate, 14 fiind confirmate pozitiv după o analiză de laborator, 32 de cazuri sunt probabile şi 26 de cazuri sunt suspecte. Au fost înregistrate 32 de decese”.

Este pentru a opta oară când ţara africană este lovită de o epidemie de ebola, boala fiind de cele mai multe ori fatală, în condiţiile în care nu există încă un tratament sau un vaccin pentru acest virus.

Conform OMS, 23 de lucrători în domeniul sănătăţii fac parte din totalul persoanelor infectate, iar cinci dintre aceştia au decedat. Din acest motiv, 215 persoane care au fost în contact cu bolnavii se află sub supraveghere.

Cel mai recent caz confirmat de ebola a fost înregistrat vineri.

Starea de epidemie a fost declarată în luna august în provincia Orientale, însă organizaţiile care luptă împotriva ebola au ajuns la concluzia că epidemia s-a declanşat în luna mai.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close