“Este o ameninţare gravă la adresa păcii şi stabilităţii internaţionale". Poziţia NATO faţă de testul nuclear din Coreea de Nord

de D.D.    |    12 Feb 2013   •   12:26
“Este o ameninţare gravă la adresa păcii şi stabilităţii internaţionale". Poziţia NATO faţă de testul nuclear din Coreea de Nord Foto: AP/Agerpres
Oficialii NATO au condamnat testul nuclear din Coreea de Nord, spunând că este un "act iresponsabil" şi "o sfidare a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi a comunităţii internaţionale", relatează AFP.

NATO "condamnă în termenii cei mai puternici testul nuclear efectuat de Coreea de Nord prin încălcarea flagrantă a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite", a declarat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Acesta "reprezintă o ameninţare gravă la adresa păcii, securităţii şi stabilităţii internaţionale", se arată în acelaşi comunicat.

Coreea de Nord a confirmat efectuarea unui test nuclear subteran "reuşit" în această dimineaţă. Testul a avut loc în pofida avertismentelor comunităţii internaţionale, inclusiv din partea aliatului său chinez, care a promis un răspuns puternic.

Este Coreea de Nord o PUTERE NUCLEARĂ? Află care sunt capacităţile balistice ale Phenianului

x close