Antena 3 CNN Externe Este una dintre cele mai mari temeri ale ruşilor. "Situaţia din Coreea de Nord ar putea scăpa de sub control"

Este una dintre cele mai mari temeri ale ruşilor. "Situaţia din Coreea de Nord ar putea scăpa de sub control"

Este una dintre cele mai mari temeri ale ruşilor. "Situaţia din Coreea de Nord ar putea scăpa de sub control"
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mar 2013   •   18:31
Autorităţile din Rusia se tem că situaţia din Coreea de Nord ar putea scăpa de sub control. Ruşii au avertizat, vineri, în privinţa "acţiunilor unilaterale" care riscă să conducă la "pierderea controlului" în Coreea de Nord, unde regimul îşi pregăteşte rachetele pentru eventuale atacuri împotriva Statelor Unite, informează AFP.

"Putem pierde controlul situaţiei, ea se angajează în spirala unui cerc vicios", a declarat şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă.

"Suntem preocupaţi de faptul că sunt întreprinse în jurul Coreei de Nord acţiuni unilaterale, care constau în intensificarea activităţilor militare, în paralel cu reacţia adecvată a Consiliului de Securitate al ONU şi cu reacţia colectivă a comunităţii internaţionale", a adăugat el.

Oficialii ruşi solicită tuturor ţărilor "să se abţină de la a-şi arăta forţa militară şi să nu folosească situaţia actuală pentru a atinge obiective geopolitice în regiune prin mijloace militare".

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a ordonat vineri pregătiri în vederea unor atacuri cu rachetă înspre continentul american şi bazele americane din Pacific, ca răspuns la zborurile de antrenament ale bombardierelor invizibile pe radar B-2.

Americanii au anunţat cu o zi înainte că două bombardiere B-2 au survolat Coreea de Sud, în cadrul sesiunii de antrenamente, subliniind astfel angajamentul american alături de aliatul său, Coreea de Sud, în această perioadă de tensiuni în peninsulă.

De la începutul lui martie şi de la adoptarea unor noi sancţiuni de către ONU împotriva Phenianului, după un al treilea test nuclear, Coreea de Nord şi-a intensificat declaraţiile, ameninţând periodic Seulul şi Washingtonul cu "atacuri strategice" şi cu un "război total".





 

 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close