Antena 3 CNN Externe Europa arde la propriu din cauza caniculei. Incendiile au făcut ravagii în Croaţia şi Spania

Europa arde la propriu din cauza caniculei. Incendiile au făcut ravagii în Croaţia şi Spania

Europa arde la propriu din cauza caniculei. Incendiile au făcut ravagii în Croaţia şi Spania
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
24 Iul 2012   •   07:33

Incendiile fac ravagii în toată Europa. Sute de turişti, ce îşi petreceau vacanţa în Croaţia, au fost evacuaţi, din cauza unor incendii puternice. Zeci de echipaje de intervenţie s-au luptat cu flăcările ore în şir. Situaţia este tensionată şi în Spania, unde patru oameni au murit în apropierea graniţei cu Franţa şi 13.000 de hectare de vegetaţie au fost distruse.

Îngrijorate de rapiditatea cu care se răspândesc flăcările, autorităţile croate au evacuat sute de turişti de pe coasta nordică a Mării Adriatice. Zeci de echipaje de intervenţie au luptat din greu ore în şir pentru a controla incendiile izbucnite în cursul zilei de ieri.

Turiştii aflaţi în vacanţă au fost cei mai afectaţi de evacuări. Oamenii au lăsat distracţia laoparte şi au încercat să stingă flăcările. 



Sute de localnici au ajutat pompierii timp de câteva ore, până au reuşit să stingă mare parte din incendiu.

Un pompier de 45 de ani a murit în timpul luptelor cu flăcările din zona peninsulei Istria. Concomitent, un alt incendiu a izbucnit lângă portul Rijeka, la aproximativ 180 de km de Zagreb.

Flăcările fac ravagii şi în Spania, unde incendiiile au continuat să se răspândească şi în cursul nopţii. Aici, patru oameni au murit şi 13 mii de hectare de vegetaţie au fost distruse.





×
Subiecte în articol: incendiu canicula
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close