Antena 3 CNN Externe Execuțiile cu injecție letală, reluate în Oklahoma, după 6 ani. Moarte groaznică pentru primul condamnat

Execuțiile cu injecție letală, reluate în Oklahoma, după 6 ani. Moarte groaznică pentru primul condamnat

Statul american Oklahoma a reluat execuțiile cu injecție letală, după o pauza de șase ani. Primul condamnat a avut parte de o moarte groaznică.

Execuțiile cu injecție letală, reluate în Oklahoma, după 6 ani. Moarte groaznică pentru primul condamnat
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Oct 2021   •   17:39

În Oklahoma, a avut loc prima execuție cu injecție letală din 2015. Acestea au fost întrerupte la vremea respectivă după ce trei tentative au eșuat, una dintre ele fiind chiar anulată, pentru că fusese furnizat un medicament necorespunzător.

Primul deținut care a avut parte de o astfel de moarte, în 2021, a fost John Grant, un bărbat de 60 de ani, care primise această pedeapsă după uciderea unui angajat al închisorii, în 1998, pe când individul era încarcerat pentru o altă crimă. 

Unul dintre oamenii care au asistat la execuția omului a povestit că aceasta nu s-a desfășurat cum ar fi trebuit. În mod normal, se administrează un cocktail de substanțe, prima cu rolul de a-l face pe deținut inconștient, astfel încât să nu simtă durere.

Următorele două ar trebui să îl ucidă. În cazul lui Grant, lucrurile nu au stat tocmai în acest fel, iar acesta a avut parte de o moarte groaznică.

 ”Pe măsură ce medicamentele au început să își facă efectul, primul medicament, midazolam, a expirat profund. Apoi a început să aibă convulsii, pe tot corpul”. a spus Sean Murphy într-un briefing de știri postat online, scrie Reuters.

Ulterior, condamnatul a început să vomite. ”Voma i-a acoperit fața, până când un oficial al închisorii l-a șters”, a adăugat Murphy.

Dale Baich, unul dintre avocații care îl reprezintă pe Grant, a numit execuția acestuia ca fiind „problematică”.

Următoarele două execuţii din statul Oklahoma sunt programate pentru 18 noiembrie şi 9 decembrie, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa capitală.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close