Antena 3 CNN Externe “Există o legătură între Coreea de Nord şi Siria cu privire la armele chimice". Avertismentul primit de comunitatea internaţională

“Există o legătură între Coreea de Nord şi Siria cu privire la armele chimice". Avertismentul primit de comunitatea internaţională

“Există o legătură între Coreea de Nord şi Siria cu privire la armele chimice". Avertismentul primit de comunitatea internaţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Sep 2013   •   13:29
Comunitatea internaţională a fost avertizată joi de către ministerul sud-coreean al Apărării cu privire la un posibil schimb de arme chimice între Damasc şi Phenian.

"Credem că există o legătură între Coreea de Nord şi Siria cu privire la armele chimice", a declarat pentru presă Kim Min-Seok, purtătorul de cuvânt al ministerului, citat de AFP.

Regimul sirian este suspectat de comiterea unui atac cu arme chimice, la 21 august, împotriva unor zone de la periferia Damascului, controlate de rebeli. Atacul s-ar fi soldat cu sute de morţi.

Orice dovadă referitoare la existenţa unei legături între Coreea de Nord şi atacurile din Siria ar izola şi mai mult regimul de la Phenian, căruia ONU i-a interzis comerţul cu armament, din cauza unor teste nucleare şi balistice.

Phenianul şi Damascul au fost suspectate în mai multe rânduri că au făcut comerţ cu arme chimice.

În urmă cu patru ani, Coreea de Sud a interceptat o încărcătură de costume de protecţie pe un vas, în apropierea portului sud-coreean Busan (sud).

Câteva luni mai târziu, în noiembrie 2009, autorităţile din Grecia au confiscat aproape 14.000 de combinezoane de protecţie împotriva armelor chimice pe un vas nord-coreean care se îndrepta probabil spre Siria.

Conform purtătorului de cuvânt al ministerului Apărării sud-coreean, armamentul chimic al Coreei de Nord este estimat la aproximativ 5.000 de tone, arme care pot fi lansate cu artilerie sau rachete.


×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Siria arme chimice Damasc

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close