Antena 3 CNN Externe Expert: Virusul Ebola ar putea fi folosit de terorişti pentru a crea o armă capabilă să ucidă în masă

Expert: Virusul Ebola ar putea fi folosit de terorişti pentru a crea o armă capabilă să ucidă în masă

Expert: Virusul Ebola ar putea fi folosit de terorişti pentru a crea o armă capabilă să ucidă în masă
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Aug 2014   •   09:48
Un expert de la Universitatea Cambridge susţine că virusul Ebola ar putea fi folosit de terorişti pentru a crea o armă capabilă să ucidă numeroase persoane în Marea Britanie.

Expertul în antropologie biologică Peter Walsh a declarat că, deşi riscul ca virusul să ajungă în Marea Britanie este mic, grupări precum Al-Qaida l-ar putea folosi pentru a crea o armă, relatează Daily Mail.

În cazul în care un pasager al unei curse aeriene aduce fără să vrea Ebola în Marea Britanie, medicii sunt capabili să oprească răspândirea virusului. "Un risc mai mare şi mai grav este ca o grupare să reuşească să folosească virusul şi să îl răspândească prin explozia unei bombe într-o zonă foarte populată", susţine Walsh.

"Doar câteva laboratoare din lume deţin virusul Ebola, iar ele sunt foarte bine protejate. Riscul este ca un grup terorist să încerce să obţină virusul din Africa de Vest", a mai spus expertul.

Epidemia de Ebola, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în alte state din Africa de Vest.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor. Nu există un vaccin omologat împotriva virusului Ebola.

×
Subiecte în articol: Ebola virus ebola
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close