Antena 3 CNN Externe O explozie puternică, urmată de un incendiu, a ucis șapte persoane, inclusiv doi copii, în sudul Franței

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a ucis șapte persoane, inclusiv doi copii, în sudul Franței

Cel puțin șapte persoane au fost ucise într-o o explozie, urmată un incendiu, în sudul Franței. Ministrul de Interne a mers la locul tragediei, lângă Perpignan, în timp ce căutările printre dărâmături continuă.

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a ucis șapte persoane, inclusiv doi copii, în sudul Franței
Sursa foto: Twitter/ France 3 Occitanie
de Cerasela Stafie    |    14 Feb 2022   •   19:03

Explozia a avut loc în jurul orei locale 01:30 dimineața și se crede că a avut loc la parterul unei clădiri cu trei etaje din orașul de coastă Saint-Laurent-de-la-Salanque, la nord-est de Perpignan, unde se afla  un magazin alimentar și un fast-food take-away. Flăcările au cuprins rapid clădirea și alte două proprietăți învecinate.

Una dintre victimele incendiului ar fi fost un bebeluș. Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, care se afla într-o vizită oficială la poliția din Montpellier, la 155 km de tragedie, a mers la fața locului luni după-amiază.

El a confirmat bilanțul provizoriu de șapte persoane, inclusiv doi copii, dar a adăugat: ”Din păcate, munca pompierilor și a altor servicii nu este finalizată, așa că s-ar putea să nu fie definitiv”, scrie The Guardian.

Premierul francez, Jean Castex, a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor și a lăudat munca serviciilor de urgență, despre care a spus că lucrează ”în circumstanțe dificile”. Pompierii au căutat supraviețuitori în două dintre clădiri, dar au spus că nu pot intra în a treia, fiind prea periculos.

Jean-David Cavaillé, procurorul din Perpignan, a declarat că serviciile de urgență caută în continuare o familie despre care se crede că se afla în clădire. Căutarea a fost îngreunată deoarece temperaturile din clădiri au rămas ridicate și mai multe etaje s-au prăbușit, a spus el, adăugând că numărul morților ar putea crește.

Cavaillé a spus că a fost deschisă o anchetă cu privire la cauza exploziei, dar este prea devreme pentru a stabili dacă a fost accidentală sau criminală.

Un bărbat care a sărit de la etajul doi pentru a scăpa de flăcări este în stare critică la spital. Alte trei persoane au fost, de asemenea, rănite. La fața locului au fost chemați aproape 100 de pompieri, luni, la primele ore ale zilei.

 

×
Subiecte în articol: explozie incendiu Franta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close