Antena 3 CNN Externe Facebook, Google, Twitter şi Reddit, investigate pentru că ar fi ajutat la instigarea revoltei de la Capitoliu

Facebook, Google, Twitter şi Reddit, investigate pentru că ar fi ajutat la instigarea revoltei de la Capitoliu

Cele patru mari platforme de socializare au primit citații de la Comisia Camerei Reprezenanţilor, cea care investighează revolta de la Capitoliul SUA. Se analizează modul în care ”extremismul violent” s-a răspândit în mediul online și dacă au fost luate măsuri pentru a preveni acest lucru.

Facebook, Google, Twitter şi Reddit, investigate pentru că ar fi ajutat la instigarea revoltei de la Capitoliu
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Ian 2022   •   17:20

Potrivit Comisiei, Facebook ar fi fost folosit pentru a promova mişcarea „Stop the Steal” şi pentru a răspândi dezinformarea. Au fost cerute documente cu privire la echipa de integritate civică a companiei.

”Meta a prezentat documente comitetului pe baza unui program solicitat de personalul comisiei, şi vom continua să facem acest lucru”, a declarat pentru Forbes un purtător de cuvânt al Facebook.

De asemenea, au fost citate rapoarte potrivit cărora Twitter a fost avertizat cu privire la planificarea violenţelor de la Capitoliu înainte de revoltă. Totodată ar fi fost amplificate acuzaţiile de fraudă electorală de către utilizatori, inclusiv de către fostul preşedinte american Donald Trump.

Companiei Alphabet i s-a cerut să furnizeze informaţii cu privire la moderarea conţinutului pe YouTube, precum şi la promovarea şi monetizarea videoclipurilor de pe site. S-a indiat că videoclipurile transmise în direct care au condus la revoltă.

Reddit este investigată pentru mondul în care a „activat sau exacerbat” atacul în urma găzduirii subreddit-urilor precum „r/The_Donald” şi „r/donaldtrump”. Acestea conţineau un discursuri cu privire la planificarea revoltei.

”Am primit citaţia şi vom continua să lucrăm cu comitetul la cererile lor”, a transmis un purtător de cuvânt de la companie.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close