Antena 3 CNN Externe Facebook restricționează reclamele pentru copii şi adolescenţi afișate pe baza intereselor lor sau a activităţii lor pe alte site-uri

Facebook restricționează reclamele pentru copii şi adolescenţi afișate pe baza intereselor lor sau a activităţii lor pe alte site-uri

Facebook nu va mai permite agenţilor de publicitate să targheteze minorii pe platformele sale, pe baza intereselor lor sau a activităţii lor pe alte site-uri, conform unei declarații de presă emise marți de către companie.

Facebook restricționează reclamele pentru copii şi adolescenţi afișate pe baza intereselor lor sau a activităţii lor pe alte site-uri
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    27 Iul 2021   •   17:27

Modificarea înseamnă că agenţii de publicitate vor putea să vizeze persoanele sub 18 ani numai în funcţie de vârstă, sex sau locaţie pe Facebook, Messenger şi Instagram. 

ÎInstagram a motivat decizia spunând că susţine ideea că minorii nu au cunoştinţele necesare să ia o decizie în momentul în care se foloseşte acest tip de publicitate.  

Utilizatorii platformei Instagram, cu vârsta de sub 16 ani vor avea, de asemenea, contul setat automat pe privat atunci când se vor alătura platformei, a spus compania. 

Totuși, li se va oferi opţiunea de a trece contul pe public.

Compania a declarat  că lucrează şi la o „versiune Instagram pentru copii”. 

O aplicație axată pe copii şi adolescenţi oferă părinţilor o mai mare transparenţă şi control asupra a ce accesează copiii pe Instagram. 

Mai multe platforme importante de social media au lansat, de asemenea, versiuni ale aplicaţiilor lor pentru publicul mai tânăr, de la Messenger Kids la YouTube Kids.  

Verificarea vârstei copiilor este o problemă pe multe site-uri de socializare, care interzic copiii sub 13 ani, dar nu reuşesc să identifice şi să elimine utilizatorii minori. 

Șeful produselor pentru tineret de la Facebook, Pavni Diwanji, a declarat că foloseşte inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi această verificare şi a elimina conturile minore.  

Instagram mai vrea și să limiteze accesul la conturile copiilor al adulţilor care prezintă un comportament potenţial suspect.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close