Antena 3 CNN Externe Făcuţi "pachet" şi trimişi cu avionul acasă. Cea mai mare expulzare a romilor semnată de noul preşedinte al Franţei

Făcuţi "pachet" şi trimişi cu avionul acasă. Cea mai mare expulzare a romilor semnată de noul preşedinte al Franţei

Făcuţi "pachet" şi trimişi cu avionul acasă. Cea mai mare expulzare a romilor semnată de noul preşedinte al Franţei
de O.P.    |    10 Aug 2012   •   06:17

Aproximativ 240 de cetăţeni români de etnie romă au fost expulzaţi, joi, din Franţa, cu un avion care a decolat de la aeroportul din Lyon, anunţă reprezentanţii unor asociaţii umanitare.

Jean-Philippe, un activist pentru drepturile romilor, a precizat că 240 de persoane au fost transportate la aeroportul Saint-Exupéry din Lyon, aceasta fiind cea mai importantă expulzare de la începutul anului şi de la începerea mandatului preşedintelui socialist François Hollande.

Oficiul francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) nu a comunicat numărul exact al românilor repatriaţi. "Toţi au acceptat expulzarea de bunăvoie. Doar că iniţiativa intervine după două săptămâni de presiuni în taberele de romi", a explicat Jean-Philippe.

Imigranţii care au acceptat repatrierea primesc 300 de euro dacă sunt adulţi şi 150 de euro dacă sunt minori. De altfel, două tabere de romi situate în apropiere de Lille, unde locuiau aproximativ 200 de romi, au fost evacuate joi.×
Subiecte în articol: Drepturile omului
Parteneri
x close